Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Μεγάλη παραπλάνηση των Φαρμακοποιών: έτοιμη η ΚΥΑ με ολική ανατροπή!

farmakopoioi. 
Ανακοίνωση εξέδωσαν αργά το βράδυ οι συνάδελφοι των Συλλόγων Κρήτης μέσω του συντονιστικού τους οργάνου. Με την ανακοίνωση αυτή φαίνεται ότι οι φήμες από όλες τις πλευρές από χτες το βράδυ, όπως αποτυπώθηκαν και στα σημερινά ρεπορτάζ, ότι "η διαπραγμάτευση έχει κολλήσει" και "η Κυβέρνηση διαπραγματεύεται σθεναρά τα θέματά μας με τους θεσμούς και γι' αυτό δεν υπογράφει την ΚΥΑ", οι οποίες οδήγησαν στην ομόφωνη διακοπή της απεργίας τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του ΔΣ του ΠΦΣ, ήταν απλά μια μεγάλη παραπλάνηση!

Αφού έγινε προσωρινή αναστολή της απεργίας, αργά το βράδυ (20:45) οι συνάδελφοι κρητικοί συναντηθηκαν με τον Υπουργό κ. Ξανθό και τους ενημέρωσε οτι όχι μόνο έχει κλείσει η διαπραγμάτευση αλλά η ΚΥΑ είναι έτοιμη, θα υπογραφεί αύριο και παρά την υπόσχεση για να τεθουν παρατηρήσεις από τον ΠΦΣ αυτή ειναι τελική και μη διαπραγματεύσιμη!

Δε νομίζουμε να σας εκπλήξει αν προσθέσουμε ότι το μόνο από τα βασικά αιτήματά μας που έγινε αποδεκτό είναι η Κοινή Υπουργική Απόφαση αυτή να αφορά τα.. Ελληνικά Φαρμακεία κι όχι αυτά της.. Ζιμπάμπουε. Διαβάστε την ανακοίνωση του Συντονιστικού Κρήτης:

Το Συντονιστικό Όργανο των ΦΣ Κρήτης, μετά από χθεσινό (27/10) αίτημα, και με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού υγείας στην εκλογική του περιφέρεια για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, πραγματοποίησε σήμερα 28/10/15 και ώρα 20:45 συνάντηση με τον υπουργό υγείας κ.Ξανθό στο πολιτικό του γραφείο στο Ρέθυμνο, ενώ είχε ενημερωθεί και το ΔΣ του ΠΦΣ.

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν ερωτήματα στον υπουργό σχετικά με την επικείμενη έκδοση της ΚΥΑ, που θα αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, και ελήφθησαν οι αντίστοιχες σχετικές απαντήσεις (προφορικά) :


- Χρονοδιάγραμμα : Λόγω euroworking group, η ΚΥΑ θα εκδοθεί αύριο 29/10 και το draft θα δοθεί στον ΠΦΣ, αλλά χωρίς δυνατότητα επεξεργασίας.

- Οι δανειστές ήταν ανένδοτοι στο θέμα της άδειας, και η ΚΥΑ θα προβλέπει πως αυτή θα εκδίδεται στο όνομα του κεφαλαιούχου.

- Ποσοστό συμμετοχής κεφαλαίου minimum υποχρεωτικά 20% στο φαρμακοποιό.

- Εταιρική μορφή: Αποκλεισμός ΑΕ, αλλά ναι στις ΕΠΕ

- Αριθμός αδειών : Έως 5 + 1 επιπλέον για κάθε έτος, με maximum πλαφόν τις 10 άδειες.

- Γεωγραφική κατανομή αδειών : Σε όλη την επικράτεια για τα φυσικά πρόσωπα (υπάρχει ο 4254) αλλά μόνο στον ίδιο Καλλικρατικό δήμο για τα νομικά πρόσωπα.

- Θα υπάρχουν περιορισμοί περί καθαρού ποινικού μητρώου και αποκλεισμός γιατρών.

Ο πρόεδρος του ΦΣ Ηρακλείου και μέλος του ΔΣ του ΠΦΣ κ.Τσικανδηλάκης, και όπως είχε δεσμευτεί, ενημέρωσε τηλεφωνικά τους κ. Λουράντο, Μακρυγιάννη, Θεοδοσιάδη, Παπαδόπουλο, Καβαλάρη, αμέσως μετά το πέρας τη συνάντησης.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΦΣ ΚΡΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου