Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Συστράτευση των “διευρυμένων” στις κινητοποιήσεις για το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων



Επίθεση στο πολιτικό σύστημα για εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων, εξαπολύει ο πρόεδρος του ΠΦΣ, τονίζοντας ότι η απεργία αφορά την επόμενη μέρα των φαρμακείων.
IATRONET

Χαρακτήρα πανστρατιάς παίρνει η κινητοποίηση των φαρμακοποιών κατά των αλλαγών στο ιδιοκτησιακό.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι “διευρυμένοι”, οι φαρμακοποιοί δηλαδή που είχαν πάει κόντρα στις επίσημες θέσεις των Συλλόγων για το θέμα του ωραρίου.

Η κινητοποίηση αποκτά υπαρξιακό χαρακτήρα για τον κλάδο, καθώς ανοίγει ο δρόμος για ίδρυση φαρμακείου από νομικά και φυσικά πρόσωπα, χωρίς να είναι προϋπόθεση η ύπαρξη πτυχίου Φαρμακευτικής.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κωνσταντίνος Λουράντος (φωτό) ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, αφήνοντας να εννοηθεί πως εξυπηρετούνται συμφέροντα με την υπό έκδοση υπουργική απόφαση για το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων:

“Η απεργία που ξεκινά, δεν εντάσσεται στην συνήθη συνδικαλιστική ή κλαδική τακτική των κινητοποιήσεων. Έχουμε μπροστά μας μεγάλα συμφέροντα και πρέπει να τους δείξουμε ότι το αγωνιστικό μέτωπο των φαρμακοποιών είναι αραγές και δυνατό.

Δεν απεργούμε μόνο για να πιέσουμε την κυβέρνηση, αλλά κυρίως για τη επόμενη μέρα των φαρμακείων. Για να δείξουμε στους οικονομικούς και πολιτικούς αντιπάλους ότι αυτοί μπορεί να έχουν τα κεφάλαια, εμείς όμως έχουμε την δύναμη, που προέρχεται από το σύνολο”.

Μνημόνιο

Ο κ. Λουράντος εγκαλεί τους 251 βουλευτές, οι οποίοι ψήφισαν προεκλογικά τα μέτρα, ζητώντας τότε ένα οποιοδήποτε μνημόνιο.

Κάποιοι από αυτούς – σημειώνει – απορρίπτουν σήμερα τα μέτρα:

“Η σημερινή αντιπολίτευση ξέχασε τι έκανε όταν ήταν στην κυβέρνηση, όπως ξέχασε και η σημερινή κυβέρνηση τις θέσεις της όταν ήταν στην αντιπολίτευση”...

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΦΣ, η κινητοποίηση που ξεκινά αφορά την επόμενη μέρα των φαρμακείων και γι αυτό πρέπει να πετύχει: “Είμαστε ενωμένοι και δυνατοί”, επισημαίνει.

Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου