Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Ποιος είναι ο επόμενος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ



Ο Σωτήριος Μπερσίμης είναι λέκτορας στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά. Στα πλαίσια του διδακτικού του έργου διδάσκει το μάθημα ''Βιοστατιστική''.
 
iatronet

Την επόμενη εβδομάδα περνάει από το αρμόδιο τμήμα της Βουλής η εξέταση της υποψηφιότητας του νέου προέδρου του ΕΟΠΥΥ, κ. Σωτήρη Μπερσίμη.

Ο Σωτήριος Μπερσίμης είναι λέκτορας στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά. Στα πλαίσια του διδακτικού του έργου διδάσκει το μάθημα «Βιοστατιστική».

Είναι κάτοχος Διδακτορικού διπλώματος του τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστήμιου Πειραιώς, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος του τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχίου του τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστήμιου Πειραιώς. Η διδακτορική του μελέτη υποστηρίχθηκε από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, ενώ έλαβε υποτροφία από το ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για μεταδιδακτορική έρευνα.

Στο παρελθόν έχει διδάξει μαθήματα Στατιστικής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει ιδιαίτερη εμπειρία σε θέματα κατάρτισης, διαρκούς εκπαίδευσης και εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης αφού είναι μέλος ΣΕΠ (Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται κύρια με την ανάπτυξη μοντέλων για τον έλεγχο διεργασιών, τις κλινικές δοκιμές και την βιοεπιτήρηση. Έχει συγγράψει πάνω από 20 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, 3 βιβλία στην Ελληνική, ενώ περισσότερες από 35 εργασίες του παρουσιάσθηκαν σε διεθνή ή πανελλήνια συνέδρια. Είναι κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών ενώσεων, ενώ έχει εργαστεί ως σύμβουλος σε θέματα στατιστικής σε πολλά ιατρικά ερευνητικά έργα.

2 σχόλια:

  1. Σιγουρα τα στατιστικα του οργανισμου θα εμφανισουν σημαντικη βελτιωση .Για τους ασθενεις και τους γιατρους δεν νομιζω οτι θα ενδιαφερθει κανεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΟΗΜΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΦΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή