Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Πόσο μακρυά θα φθάσουν αυτή την φορά οι φαρμακοποιοί για τα συμφέροντά τους; Απεργίες επ' αόριστον από σήμερα



Στα κάγκελα βρίσκονται για ακόμη μία φορά οι φαρμακοποιοί οι οποίοι ξεκινούν από σήμερα κυλιόμενες 24ωρες απεργίες, αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης και των Θεσμών αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς όπου η πλειοψηφία των φαρμακείων περνά πλέον σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου 

Σήμερα στις 10 το πρωί, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος πραγματοποιεί έκτακτο ΔΣ προκειμένου να οργανώσει τις περαιτέρω κινήσεις του, ενώ το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό ευελπιστώντας πως θα ακούσει μία θετική εξέλιξη για το μείζον θέμα του ιδιοκτησιακού.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι φαρμακοποιοί θα συμμετάσχουν πολύ δυναμικά στις κινητοποιήσεις που ξεκινούν από σήμερα (σημειωτέον οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα φαρμακεία) ενώ ακόμη και πολλοί δευρυμένοι εκτιμάται πως θα κλείσουν τα φαρμακεία τους.

Η αλήθεια είναι ότι το σθένος των φαρμακοποιών είναι παροιμοιώδες και αυτό είχαμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε όλοι στα χρόνια της κρίσης, όπου πραγματικά ο κλάδος αντιστάθηκε με νύχια και με δόντια και για τον λόγο αυτό, τα 700 με 800 περίπου φαρμακεία που έκλεισαν, θα ήταν αρκετές χιλιάδες, εάν είχαν σκύψει το κεφάλι και δεν το πάλευαν.

Πάντως, το μεγάλο ερώτημα που θέτουν τώρα οι φαρμακοποιοί και συγκεκριμένα ο ισχυρός άνδρας του κλάδου κ. Κων. Λουράντος, είναι «απέναντι σε ποιόν θα απεργήσουμε; δεν υπάρχει κυβέρνηση η χώρα βρίσκεται υπό κηδεμονία και υπό επιτήρηση, επομένως απέναντι σε ποιόν θα είναι οι κινητοποιήσεις που ξεκινάμε την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου».

«Αυτοί έχουν τα κεφάλαια ... εμείς έχουμε την δύναμη!

Η απεργία που ξεκινά, δεν εντάσσεται στην συνήθη συνδικαλιστική ή κλαδική τακτική των κινητοποιήσεων. Εχουμε μπροστά μας μεγαλα συμφέροντα και πρέπει να τους δείξουμε ότι το αγωνιστικό μέτωπο των φαρμακοποιών είναι αραγές και δυνατό», τονίζει με έμφαση ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κων. Λουράντος σημειώνοντας ακόμη τα εξής:

«Δεν απεργούμε μόνο για να πιέσουμε την κυβέρνηση αλλά κυρίως για τη επόμενη ημέρα των φαρμακείων, για να δείξουμε στους οικονομικούς και πολιτικούς αντιπάλους ότι αυτοί μπορεί να έχουν τα κεφάλαια , εμείς όμως έχουμε την δύναμη, που προέρχεται από το σύνολο.

Αυτή είναι και η απάντηση στα διαφορα κέντρα (παρα) πληροφόρησης που ήδη διασπείρουν είδήσεις πανικού για τον κόσμο , μιλώντας για τεχνητές ελλείψεις φαρμάκων από τους φαρμακοποιούς.
Αυτή είναι η απάντηση στους προκατειλλημμένους συστημικούς "δημοσιογράφους", οι οποίοι εκτελούν εντολές, λοιδορώντας όπους σηκώνουν ανάστημα απέναντι στο "σύστημα"...

Αυτή είναι η απάντηση στους κάθε λογής προστάτες του "συστήματος" που προσπαθεί να επιβιώσει από την λασπολογία και την διαστρέβλωση της αλήθειας.

Μιας αλήθειας που λέει ότι:

- 251 βουλευτές του κοινοβουλίου προεκλογικά ΨΗΦΙΣΑΝ τα μέτρα ζητώντας ένα οποιοδήποτε μνημόνιο, το οποίο σήμερα ... κάποιοι από αυτούς απορρίπτουν μεν αλλά εφαρμόζουν δε....
- είμαστε μεν στην Ευρωπαϊκή Ενωση αλλά δεν εφαρμόζονται τα Ευρωπαϊκά μοντέλλα... κατά παράβαση νόμων και αποφάσεων Ευρωπαϊκών δικαστηρίων ....
- η σημερινή αντιπολίτευση ξέχασε τι έκανε όταν ήταν στην κυβέρνηση, όπως ξέχασε και η σημερινή κυβέρνηση τις θέσεις της όταν ήταν στην αντιπολίτευση....
- η προσπάθεια των προηγούμενων Υπουργών Υγείας να αποποιηθούν των ευθυνών τους και να αποτάξουν τις πράξεις τους, εντάσσεται στα πλαίσια κομματικών παιχνιδιών και ανιστόριτων παραλογισμών..
- η χώρα μας βρίσκεται (κατά δήλωση υπουργών της κυβέρνησης) υπο κηδεμονία και υπό επιτήρηση ...

Η κινητοποίηση που ξεκινά αφορά την επόμενη μέρα των φαρμακείων μας και γι αυτό πρέπει να πετύχει.
Είμαστε ενωμένοι και δυνατοί». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου