Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Κέντρο Υγείας Ερυμανθείας:οι γιατροί πηγαίνουν με τα χαρτιά υγείας στην τσέπη


Κέντρο Υγείας Ερυμανθείας:οι γιατροί πηγαίνουν με τα χαρτιά υγείας στην τσέπη

ALERT: Νοσοκομεία σε Κρίση 

Της Νικολέτας Ντάμπου 

Στο Κέντρο Υγείας Ερυμανθείας «οι γιατροί έρχονται με τα χαρτιά υγείας στην τσέπη τους», είπε στο LIFE2DAY, ο Διευθυντής κ. Παναγιώτης Κόλλιας. Ενώ, δεν θα είχε ούτε φάρμακα εάν δεν υπήρχε η υποστήριξη του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας». 

Μία και μοναδική νοσηλεύτρια έχει το Κέντρο Υγείας Ερυμανθείας η οποία προσπαθεί να βγάλει ει πέρας όλες τις εφημερίες τις οποίες δεν πληρώνεται και αναγκάζεται να εξυπηρετεί 6 ιατρεία. O κ. Κόλλιας υπογράμμισε στο LIFE2DAY, ότι για την εύρυθμη λειτουργία του κέντρου Υγείας, χρειάζονται άλλες 5 νοσηλεύτριες, καθώς πολλές φορές αναγκάζονται οι γιατροί να βγάζουν τις εφημερίες χωρίς την παρουσία της, καθώς κάποια στιγμή και εκείνη πρέπει να ξεκουραστεί. 

Στο Κέντρο υγείας της Ερυμανθείας αυτή τη στιγμή εργάζονται 6 γενικοί γιατροί, 1 παιδίατρος και 1 παθολόγος, αριθμός ο οποίος καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής. Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη ανάγκη, να στελεχωθεί με έναν παρασκευαστή στο μικροβιολογικό, γιατί αυτή την στιγμή δεν έχει κανέναν και με έναν χειριστή ακτινολογικού, καθώς ομοίως, δεν υπάρχει κανένας αυτή την στιγμή στο κέντρο. 

Όπως τόνισε στο LIFE2DAY, ο Διευθυντής κ. Παναγιώτης Κόλλιας το Κέντρο Υγείας αντιμετωπίζει τραγικές ελλείψεις σε τρόφιμα και αναλώσιμα υλικά, όπως είναι χαρτικά, ενώ όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «οι γιατροί έρχονται με τα χαρτιά υγείας στην τσέπη τους». Ο κ. Κόλλιας μας τόνισε ότι με την 6η ΔΥΠΕ αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και πως αν δεν ήταν το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», κέντρο δεν θα είχε ούτε φάρμακα, αλλά ούτε και αναλώσιμα υλικά. Κέντρο Υγείας Ερυμανθείας 

Μάλιστα η 6η ΔΥΠΕ, τους είχε αναθέσει να κάνουν εκείνοι τις παραγγελίες και να φέρουν τρεις προτάσεις, αλλά κανένας ιδιώτης δεν έδωσε προσφορά, γιατί η 6η ΔΥΠΕ δεν τους πληρώνει. 

Ασθενοφόρο, το Κέντρο Υγείας Ερυμανθείας, δεν έχει, καθώς πριν από 6 μήνες πήρε φωτιά την ώρα που μετέφερε έναν ασθενή, τον οποίο ο οδηγός, μόλις που πρόλαβε να σώσει και από τότε εξυπηρετούνται από το ΕΚΑΒ. Τα οικονομικά είναι πολύ άσχημα αφού δεν έχουν λάβει χρήματα καθόλου . 

Το κέντρο εξυπηρετεί 40 με 50 άτομα ημερησίως, καθώς εφημερεύει κάθε μέρα. Οι εφημερίες αυτές όμως, όπως μας τόνισε ο κ. Κόλλιας, δεν πληρώνονται. 

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι οι εργαζόμενοι γιατροί στο Κέντρο καθώς και η νοσηλεύτρια, πληρώθηκαν από την 1η Ιανουαρίου, έως και σήμερα, μόλις το 50% του πρώτου τριμήνου του έτους, ενώ για τα υπόλοιπα, κανείς δεν γνωρίζει πότε και αν θα τα πληρωθούν. Η πίεση αυτή μέχρι στιγμής, όπως μας διαβεβαίωσε ο κ. Κόλλιας, δεν έχει περάσει στον κόσμο, καθώς οι εφημερίες συνεχίζονται να πραγματοποιούνται κανονικά βάση προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου