Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Σχέδιο για πάγωμα πληρωμών προς 3ους σε περίπτωση που δεν καταβληθεί η δόση

skai.gr - Νίκος Φιλιππίδης

Εναλλακτικά σχέδια εξυπηρέτησης των βασικών υποχρεώσεων του κράτους σε περίπτωση καθυστέρησης εκταμίευσης της δόσης των 2 δισεκ. ευρώ μετά τις 25 Νοέμβριου εκπονούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. 

Το σχέδιο περιλαμβάνει πάγωμα και μεταθέσεις πληρωμών με στόχο να εξοικονομηθούν χρήματα για την εξυπηρέτηση των βασικών αναγκών του κράτους όπως μισθοί και συντάξεις, καθώς εντός του Δεκεμβρίου λήγουν 3 δόσεις συνολικού ύψους 1,2 δισ ευρώ προς το ΔΝΤ. 

Ειδικότερα, στις 29 Οκτωβρίου το ελληνικό δημόσιο πρέπει να πληρώσει 174 εκατ. ευρώ για παλαιό δάνειο του ΟΣΕ, την 1η Δεκεμβρίου 174 εκατ. ευρώ για τόκους δανείου προς το ΔΝΤ, στις 7 Δεκεμβρίου 307 εκατ. ευρώ για εξυπηρέτηση δόσης προς ΔΝΤ, στις 16 Δεκεμβρίου πρέπει να πληρώσει 576 εκατ. ευρώ πάλι στο Ταμείο ενώ στις 21 Δεκεμβρίου πρέπει να πληρώσει 346 εκατ. ευρώ. 

Προθεσμία να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών έως τις 15 Νοεμβρίου όπως προβλέπεται στη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, έδωσε στο μεταξύ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου