Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Οριακή η κατάσταση στον Ευαγγελισμό - Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι εργαζόμενοι



Η έλλειψη μόνιμου προσωπικού στον Ευαγγελισμό έχει πάρει πλέον τέτοιες διαστάσεις, που με την αποχώρηση μικρού αριθμού συμβασιούχων κλείνουν τμήματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ευαγγελισμού, στο οποίο προσέρχονται περισσότεροι από 1.500 ασθενείς σε κάθε γενική εφημερία και το οποίο στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε πέντε επικουρικούς γιατρούς. Οι κενές οργανικές θέσεις σε όλες τις ειδικότητες στο νοσοκομείο ανέρχονται σε 780 και αναμένεται να αυξηθούν κατά τουλάχιστον 100 στο τέλος του έτους με την αποχώρηση επικουρικών και τις συνταξιοδοτήσεις προσωπικού.

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις από τη λήξη των συμβάσεων των επικουρικών, σε μία στιγμή που η στελέχωση των νοσοκομείων είναι στο χαμηλότερο σημείο της, κρούει το σωματείο εργαζομένων του Ευαγγελισμού, που διοργανώνει για την ερχόμενη Τρίτη 3 Νοεμβρίου κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας, καλώντας όλα τα σωματεία υγειονομικών να συμμετάσχουν. Οπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, αντίστοιχη κατάσταση με τον Ευαγγελισμό υπάρχει σε όλα τα νοσοκομεία, αφού οι συμβασιούχοι προσεγγίζουν τους 1.000.

«Επισημαίνουμε ακόμα ότι μέχρι το τέλος του έτους θα συνταξιοδοτηθούν αρκετές δεκάδες μόνιμου προσωπικού στον Ευαγγελισμό και 2.000 με 3.000 πανελλαδικά», προσθέτουν. Το σωματείο εργαζομένων του Ευαγγελισμού ζητεί να μην απολυθεί κανείς από τους συμβασιούχους και να μην υποχρεωθεί ουδείς να δουλέψει με μπλοκάκι. Έχει διατυπώσει εγγράφως στις αρμόδιες υπηρεσίες την αναγκαιότητα για ανανέωση των συμβάσεων των επικουρικών λόγω της κρισιμότητας των πόστων που καλύπτουν.

Το υπουργείο Υγείας θα εξετάσει το θέμα εντός του Νοεμβρίου, ανάλογα και με το πώς θα κινηθούν οι εν εξελίξει διορισμοί επικουρικών με βάση το νέο σύστημα (από κεντρικό κατάλογο στο υπουργείο). Ήδη αυτήν τη στιγμή υπογράφονται υπουργικές αποφάσεις τροποποίησης των προϋπολογισμών των νοσοκομείων –ως αποτέλεσμα της αύξησης του ορίου αγορών για τις μονάδες του ΕΣΥ κατά 150 εκατομμύρια ευρώ για εφέτος– που θα δώσουν τη δυνατότητα για επιπλέον διορισμούς επικουρικών.

1 σχόλιο:

  1. Πεντε γιατροι,και μαλιστα επικουρικοι;;;Ειναι παρα πολλοι!!!Να μεινουν δυο αμεσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή