Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Κινδυνεύουν τα Παιδικά Χωριά SOS λόγω ΕΝΦΙΑ



HEALTH VIEW.GR

Κινδυνεύουν τα Παιδικά Χωριά SOS εξαιτίας της βαριάς φορολόγησης του! Ενδεικτικό είναι ότι μόνο για ΕΝΦΙΑ για ακίνητα, τα οποία έχουν κληρονομήσει και δεν ιδιοχρησιμοποιούν, καλούνται να πληρώσουν περίπου 74.000 ευρώ. Όπως κατήγγειλε ο γενικός διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS Γιώργος Πρωτόπαπας, με απόφαση που είχε πάρει η ΓΓΔΕ και εφάρμοσε η Κ.Σαββαϊδου, ο τόκος που δημιουργούν οι χρηματικές δωρεές θεωρείται επιχειρηματικό κέρδος και φορολογείται με 26%, αντί για 15% που ήταν μέχρι σήμερα. 

Τα Παιδικά Χωριά SOS επιφυλάσσονται να ασκήσουν όλα τα νόμιμα δικαιώματά τους και να προβούν στις απαραίτητες νομικές ενέργειες για να καταργήσουν αυτή «την παράλογη φορολογία», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση και να διαφυλάξουν τα συμφέροντα των παιδιών που προστατεύουν. 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης, ότι τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, τα οποία δεν λαμβάνουν καμία κρατική επιχορήγηση για τα προγράμματά τους, καλούνται να καταβάλουν 73.750 ευρώ, που είναι ο ΕΝΦΙΑ για ακίνητα, τα οποία έχουν κληρονομήσει και δεν ιδιοχρησιμοποιούν. 

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των Παιδικών Χωριών SOS το ποσό αυτό αντιστοιχεί στη λειτουργία, για ένα ολόκληρο χρόνο, ενός Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που μπορεί να υποστηρίξει 200 οικογένειες με 350 παιδιά και να παρέχει εργασία σε 7 εργαζομένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου