Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Προμήθειες: Οι… απουσίες που έχουν παγώσει τις διαδικασίες

- Virus.com.gr

Στην αναμονή φαίνεται πως έχουν εισέλθει όλες οι διαγωνιστικές διαδικασίες στα δημόσια νοσοκομεία, αποτέλεσμα της καθυστέρησης που φέρεται να προέρχεται, όχι από την Αριστοτέλους, αλλά από τη Νίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Virus, ο εκπρόσωπος των Θεσμών για θέματα Υγείας G. Carone, βρήκε άλλον έναν λόγο για να είναι έξω φρενών με την ελληνική κυβέρνηση και αυτός ήταν το πάγωμα των διαγωνισμών στο ΕΣΥ.

Όπως διαπιστώθηκε, η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ), τους τελευταίους μήνες, δεν μπορεί να συνεδριάσει για να προχωρήσουν οι διαδικασίες, καθώς της λείπουν 2 μέλη.

Οι πληροφορίες θέλουν τα δύο αυτά μέλη να είναι εκείνα που ορίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών, το ένα έπρεπε να είχε διοριστεί τον Ιανουάριο και το δεύτερο εδώ και τουλάχιστον 3 μήνες.

Οι αποφάσεις για να ληφθούν απαιτείται να συνεδριάσει η ολομέλεια της ΕΠΥ και άρα οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί είναι διάτρητη, καθώς θα μπορεί να προσβληθεί και να ακυρωθεί.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά, στο πρόσφατο παρελθόν, που η ΕΠΥ έχει βρεθεί στο επίκεντρο. Όπως είχε αναδείξει το Virus στα μέσα του καλοκαιριού, μια πρωτοφανή απόφαση της, σύμφωνα με την οποία προμηθευτές και σύνδεσμοί τους έπρεπε να στείλουν τις προδιαγραφές και τα πρότυπα των υλικών και υπηρεσιών προκάλεσε έμφραγμα στις διαδικασίες διενέργειας των διαγωνισμών (εδώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου