Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΕΟΠΥΥ: Ομαλοποιούνται οι πληρωμές του, σημαντική ενίσχυση & νέος πρόεδρος προσεχώς



Ομαλοποίηση των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ το προσεχές διάστημα, ανακοίνωσε την Παρασκευή η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στην συνέντευξη τύπου για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός ανέφερε ότι τα χρέη των ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ ανέρχονται σε 1,5 δις ευρώ, και πως αυτό είναι το πλέον ζωτικό και κρίσιμο ζήτημα σήμερα, δηλαδή η οικονομική ασφυξία.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης, αναφέρθηκε στην σημαντική ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ στα πλαίσια μιας συνολικής αναδιοργάνωσης του συστήματος που θα ανακοινώσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Γιατί όπως πολύ καλά ξέρετε και με βάση τα σημερινή δεδομένα, συνέχισε ο κ. Πολάκης, ο ΕΟΠΥΥ διαχειρίζεται περίπου 5.5 δισ ευρώ και το υπουργείο Υγείας με τους εποπτευόμενους φορείς αυτό, πλην του ΕΟΠΥΥ και την γενική πολιτική ευθύνη, γύρω στα 4.5 δισ ευρώ (που είναι το συνολικό κόστος της λειτουργίας).

Λοιπόν, υπάρχει πολιτική επιλογή από την κυβέρνηση και αν το θέλετε, είναι ένα από τα βασικά κοινωνικά αντισταθμίσματα και τα βασικά ισοδύναμα τα οποία θα προσπαθήσουμε το επόμενο διάστημα να πετύχουμε, απαλύνοντας τις συνέπειες μιας συμφωνίας την οποία υπογράψαμε υπό στυγνό εκβιασμό τον Ιούλιο και τον Αύγουστο».

Αναφορικά δε με τον νέο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, τόνισε πως στις επόμενες ημέρες, θα συγκληθεί η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία θα δώσει το πράσινο φως για την τοποθέτηση του νέου επικεφαλής του Οργανισμού, του 40χρονου κ. Σωτήρη Μπερσίμη.

Ο κ. Πολάκης, τόνισε με νόημα πάντως, πως το επόμενο διάστημα, θα υπάρξει μία αισθητή βελτίωση στο σύστημα, καθώς εδώ και ένα μήνα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, έχει υλοποιήσει τεράστια δουλειά.

4 σχόλια:

  1. Α ρε παραμυθατζήδες συριζομούρηδες !!!
    Το λέει το άτομο: ''απαλύνοντας τις συνέπειες μιας συμφωνίας την οποία υπογράψαμε υπό στυγνό εκβιασμό τον Ιούλιο και τον Αύγουστο''...λες και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ρε ξεμαλλιάρη, δεν εκβιάζονταν για να υπογράφουν μνημόνια !
    Όταν οι προηγούμενοι σας έλεγαν ότι είναι μονόδρομος η κατάσταση, δηλαδή ή μνημόνιο ή άτακτη χρεοκοπία εσείς παπαγαλίζατε ότι ''θα διαπραγματευτείτε όταν θα γίνεται κυβέρνηση'' !...και τώρα ''καλέ μας εκβίαζαν,εμείς καλέ δεν θέλαμε''
    Ούτε για φτύσιμο δεν είστε...αλλά δυστυχώς ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΘΝΟΚΤΟΝΟΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τους πιστευει κανεις ?δεν νομιζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TA ΠΡΑΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΒΑΝ ΕΝΑ ΠΛΟΙΟ ΜΕ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ!!!το πρόβλημα είναι με εμάς τους ψεκασμένους πτυχιούχους σκλάβους που κάθε μηνα περιμένουμε να μας πετάξει το καινούργιο αφεντικό ένα κομματι ψωμί ...και τα χρόνια περάνανε.....και εμείς το κουπί μας !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απ' ότι φαίνεται ο κόσμος γενικότερα δεν ενοχλείται να είναι σκλάβος, εφόσον ο δυνάστης του όπως τώρα είναι αριστερός !
      Αν ο δυνάστης είναι φιλελευθερός ή σοσιαλδημοκράτης είναι μέσα στην γκρίνια !!!

      Διαγραφή