Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Διαλύουν τα Κέντρα Υγείας, για να ενισχύσουν με προσωπικό τα δημόσια νοσοκομεία

Ό,τι καταγγέλλατε ως αντιπολίτευση, το εφαρμόζετε ως κυβέρνηση, αναφέρει προς τον υπουργό Υγείας η Ομοσπονδία εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ σχετικά με την υποβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

IATRONET.GR

Τη γνωστή τακτική της αποψίλωσης του προσωπικού των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), προκειμένου να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, εφαρμόζει το υπουργείο Υγείας.

Αυτό καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ, σημειώνοντας ότι στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) δημιουργήθηκε επιτροπή, η οποία θα επιλέξει προσωπικό που θα μεταφέρει από τα Κέντρα Υγείας στο νοσοκομείο “Αττικόν”.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας επιρρίπτει ευθύνες στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τονίζει ότι – με τη στάση αυτή – φαίνεται ότι δεν υπάρχει πρόθεση για δημιουργία συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

Κατηγορεί, δε, τον υπουργό Ανδρέα Ξανθό για τις εξαγγελίες του περί προσλήψεων μέσω ΕΣΠΑ, λέγοντας πως αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους σαν ιθαγενείς που τους μοιράζει καθρεφτάκια και χαντρούλες!

“Σας έχουμε κάνει εδώ και πολύ καιρό συγκεκριμένες προτάσεις για την άμεση λειτουργία της Πρωτοβάθμιας, για τις οποίες χρειάζονται ελάχιστα η και καθόλου χρήματα. Δεν έχετε κάνει απολύτως τίποτα. Αυτό από μόνο του δείχνει την πρόθεση που έχετε για την Δημόσια Υγεία”, υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι, για να επισημάνουν:

“Έχετε δώσει το ελεύθερο στους διοικητές των ΥΠΕ να μεταφέρουν το προσωπικό των μονάδων Υγείας ασύστολα στα νοσοκομεία, χωρίς καν να το χρειάζονται πολλές φορές.

Κάποιοι υποδιοικητές περιφερειών δηλώνουν ευθαρσώς ότι πήγαν σε αυτή την θέση για να μας κλείσουν και να μας πάνε στα νοσοκομεία”.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ δήλωσε ότι δημιουργεί επιτροπή πρωτοβάθμιας από γιατρούς του νοσοκομείου “Αττικόν”, η οποία επιλέγει προσωπικό από την πρωτοβάθμια και τους μεταφέρει στο “Αττικόν”.

Αυτό – αναφέρουν – γίνεται εν γνώσει του υπουργού Υγείας, ο οποίος δεν υποχρεώνει τις διοικήσεις να κάνουν επέκταση συμβάσεων, ώστε να δουλέψουν τα εργαστήρια των μονάδων, για να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους που κάθε μέρα όλο και περισσότερο φτωχοποιούνται.

Υποβάθμιση

Καλούν το υπουργείο Υγείας να πάρει μέτρα, καθώς υπάρχουν πολλά ακόμη παρόμοια περιστατικά υποβάθμισης των μονάδων της Πρωτοβάθμιας.

Σημειώνουν, δε, ότι οι πράξεις του αποδεικνύουν ότι δεν έχει σκοπό να χτίσει Πρωτοβάθμια Υγεία, αλλά έχει αναστείλει και την ήδη υπάρχουσα λειτουργία της:

“Σπρώχνετε τον λαό στα ιδιωτικά συμφέροντα. Ό,τι καταγγέλλατε ως αντιπολίτευση, φροντίζετε να το πραγματώσετε σαν κυβέρνηση. Ό,τι δήλωνε ευθαρσώς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εσείς το κάνετε εμμέσως και στα μουλωχτά”!

Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου