Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Ανδρέας Ξανθός: Η απελευθέρωση του ιδιοκτησιακού των φαρμακείων είναι ελεγχόμενη και όχι πλήρης!

Από Βασίλη Βενιζέλο - ygeia360.gr

"Η απελευθέρωση την οποία επιχειρούμε στο ιδιοκτησιακό καθεστώς για τα ιδιωτικά φαρμακεία της χώρας μας είναι ελεγχόμενη και όχι πλήρης", δήλωσε μεταξύ άλλων χθες με έμφαση την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την οποία παραχώρησε εκτάκτως, ο Ανδρέας Ξανθός τόνισε ότι οι ασφαλιστικές δικλείδες, τις οποίες επέτυχε η ελληνική πλευρά και περιελήφθησαν στην εν λόγω ΚΥΑ είναι οι εξής:

- Διατηρούνται τα πληθυσμιακά κριτήρια για την ίδρυση και την λειτουργία των ιδιωτικών φαρμακείων, με αποτέλεσμα «να μην επίκειται κλίμα αύξησης των φαρμακείων στην χώρα, αλλά μόνον η δυνατότητα εξαγοράς αδειών και ο έλεγχος από έναν τυχόν επιχειρηματία" και

- Δεν επηρεάζεται η λειτουργία των σημερινών φαρμακείων ούτε το καθεστώς της διατίμησης των φαρμάκων.

Ο Ανδρέας Ξανθός προανήγγειλε ακόμη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης, προκειμένου να ελεγχθεί το καθεστώς των συμμετοχών στα εταιρικά σχήματα – ιδιοκτήτες των νέων φαρμακείων, καθώς η παρούσα ΚΥΑ αφήνει αυτό το πεδίο τόσο ανοιχτό ώστε θα μπορούσε να συμμετέχει ακόμη και μία off shore εταιρεία ως εταίρος σε μία ΕΠΕ...

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι, προκειμένου να εκδηλωθεί η νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης στο θέμα, θα συγκροτηθεί ομάδα εργασίας στο υπουργείο Υγείας, με την συμμετοχή των εκπροσώπων του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), καθώς και των νομικών συμβούλων του Συλλόγου.

«Κάναμε έναν μήνα διαπραγμάτευση με τους δανειστές για το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων, σε συνεννόηση με τον ΠΦΣ και άλλους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας μας και λάβαμε υπόψη την δική τους τεκμηρίωση και τα δικά τους στοιχεία», κατέληξε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Ξανθός.

1 σχόλιο:

  1. Αλλα λογια για να αγαπιομαστε κε ΞΑΝΘΕ.
    Η ουσια του προβληματος ειναι η ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ η οποια ειναι ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΓΑΘΟ και σαν τετοιο πρεπει να επιστρεφει στο κρατος με την συνταξιοδοτηση του φαρμακοποιου. ΕΣΕΙΣ ομως σαν ΙΔΕΟΛΟΓΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ[αληθεια ειστε;] καταστησατε την αδεια χρηματιστηριακο προιον στα χερια οποιουδηποτε τυχαιου.ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ.
    Να δουμε τι θα κανουν τα νεα παιδια ΑΝ θα υπαρχουν σε λιγο νεα παιδια με την πολιτικη που ακολουθειτε εσεις οι νεο-πασοκοι. ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή