Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Λουράντος: Επ' αόριστον κλειστά τα φαρμακεία αν δεν δικαιωθούμε


"Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα· έτσι κι αλλιώς χαμένοι είμαστε" λέει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κώστας Λουράντος, στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή των Χρήστου Μάτη και Νικόλ Καζαντζίδου, προειδοποιώντας ότι η απεργία που ξεκινάει, μεθαύριο, θα είναι διαρκείας.

"Λέμε κυλιόμενες απεργίες γιατί δεν επιτρέπεται, αλλά ουσιαστικά είμαστε επ΄ αόριστον. Προκειμένου να μας τα πάρουν και να κάνουν αυτά που θέλουν για να δημιουργηθούν οι αλυσίδες, κλπ., τα κλείνουμε μόνοι μας" υπογραμμίζει ο κ. Λουράντος, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι οι ανάγκες των πολιτών θα καλυφθούν τις ημέρες της απεργίας από τα διανυκτερεύοντα και τα εφημερεύοντα φαρμακεία, που θα λειτουργούν κανονικά.

"Θέλουν να υπάρχει μια απελευθέρωση, να μπορεί ο καθένας να ανοίγει φαρμακείο, παίρνοντας έναν φαρμακοποιό ως υπάλληλο, κατά τα συμφέροντά του. Αυτό το καθεστώς δεν υπάρχει στην Ευρώπη" επισημαίνει και προβλέπει ότι σε περίπτωση που αλλάξει το καθεστώς λειτουργίας, οι μεγάλες εταιρίες φαρμάκων θα ανοίξουν αλυσίδες φαρμακείων και θα πουλούν τα δικά τους φάρμακα.

"Δεν ποινικοποιούμε το κέρδος, αλλά από την άλλη μεριά το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό, δεν είναι εμπόρευμα" λέει ο κ. Λουράντος, υπογραμμίζοντας ότι αυτό δεν συμβαίνει σε καμία χώρα της Ευρώπης.

Εκτιμά, επίσης, ότι σε περίπτωση αλλαγής στο ιδιωτικό καθεστώς θα πληγούν καίρια και οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, που -όπως λέει- πουλούν και με πίστωση, ενώ το ελληνικό φάρμακο είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου