Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ

 

Κύριε Υπουργέ 

Οι πράξεις και όχι τα λόγια αποδεικνύουν τις προθέσεις του κάθε ανθρώπου. Στην δική σας περίπτωση κ. Ξανθέ ,οι πράξεις η μάλλον η απραξία σας, αποδεικνύει τις προθέσεις σας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). Βγήκατε στην τηλεόραση και κάνατε δηλώσεις για προσλήψεις και στην ΠΦΥ το 2016 μέσω ΕΣΠΑ. Μειώνετε εμάς τους εργαζόμενους και όλους τους Έλληνες, αντιμετωπίζοντάς μας σαν ιθαγενείς που τους μοιράζεις καθρεφτάκια και χαντρούλες. Σας έχουμε κάνει εδώ και πολύ καιρό (από αναπληρωτής) συγκεκριμένες προτάσεις για την άμεση λειτουργία της ΠΦΥ για τις οποίες χρειάζονται ελάχιστα η και καθόλου χρήματα. Δεν έχετε κάνει απολύτως τίποτα. Αυτό από μόνο του δείχνει την πρόθεση που έχετε για την Δημόσια υγεία. 

Έχετε δώσει το ελεύθερο στους διοικητές των ΥΠΕ να μεταφέρουν το προσωπικό των Μονάδων Υγείας ασύστολα στα νοσοκομεία, χωρίς καν να το χρειάζονται πολλές φορές. Κάποιοι υποδιοικητές περιφερειών δηλώνουν ευθαρσώς ότι πήγαν σαυτή την θέση για να μας κλείσουν και να μας πάνε στα νοσοκομεία. 

Ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ δημιουργεί επιτροπή πρωτοβάθμιας - (έτσι δήλωσε)- από γιατρούς του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ, (αλήθεια η πρωτοβάθμια δεν έχει επιστήμονες;) οι οποίοι περιδιαβαίνουν και επιλέγουν προσωπικό από τι μονάδες μας και τους μεταφέρει μετά ο κ. Διοικητής στο ΑΤΤΙΚΟΝ!!!!!!!!!! Αυτό είναι εν γνώσει σας και ούτε παρατήρηση δεν του κάνατε. 

Δεν τους υποχρεώνετε να κάνουν επέκταση συμβάσεων βάσει του ν.4316/2014 (δες 5η ΥΠΕ) ώστε να δουλέψουν τα εργαστήρια των Μονάδων, για να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους που κάθε μέρα όλο και περισσότερο φτωχοποιούνται χάρη και στην δική σας κυβέρνηση. Αυτό δεν είναι το ζητούμενο κ. Υπουργέ; Να εξυπηρετούμε τους πολίτες; 

Αυτά είναι ενδεικτικά του τι συμβαίνει στην κάθε υγειονομική περιφέρεια όσον αφορά την ΠΦΥ. Υπάρχουν δεκάδες άλλα τα οποία μπορούμε να τα απαριθμούμε ώρες ολόκληρες. Εσείς όμως προτιμάτε να συνομιλείτε με τους <<επαγγελματίες>> συνδικαλιστές σας και όχι με ανθρώπους που νοιάζονται, πονάνε και εκπροσωπούνε σε τελική ανάλυση την ΠΦΥ. 

Κύριε υπουργέ οι πράξεις σας αποδεικνύουν ότι όχι μόνο δεν έχετε σκοπό να χτίσετε Πρωτοβάθμια Υγεία στην χώρα αλλά έχετε αναστείλει και την ήδη υπάρχουσα λειτουργία της. Σπρώχνετε τον λαό στα ιδιωτικά συμφέροντα, ότι δηλαδή καταγγέλλατε σαν αντιπολίτευση, φροντίζετε να το πραγματώσετε σαν κυβέρνηση. Ότι δήλωνε ευθαρσώς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, εσείς το κάνετε εμμέσως και στα μουλωχτά!!!!! 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΒΙΤΩΡΑΤΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ   ΜΠΕΝΙΑΤΑ ΕΛΕΝΗ

3 σχόλια:

  1. Σιγά που νοιάζεστε για το μέλλον της ΠΦΥ !!!
    Ο φόβος είναι μην χάσετε τον μισθό που κάποιες ειδικότητες
    (βλ. εργαστηριακοί στα ΠΕΔΥ ) τον είχατε χωρίς αντικείμενο εργασίας.
    Όσο για τα ιδιωτικά συμφεροντα που λέτε, εμείς τουλάχιστον καλύψαμε
    την ΠΦΥ απλήρωτοι, και πληρωνόντας απο την τσεπη μας clawback για
    να βγουν οι μισθοί σας . Οχι για να λεμε και αλήθειες ...!!!
    Ιδιώτης μικροβιολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι αργά για δάκρυα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παπαδημητρίου Μαρία, νοσηλευτρια ΤΕ31 Οκτωβρίου 2015 στις 12:04 π.μ.

    Ιδιώτη μικροβιολόγε ξέρεις εσύ τι δουλειά έχουν τα εργαστήρια του ΠΕΔΥ;Δεν είμαι εργάστηριακός, είμαι νοσηλεύτρια, και στην δική μου μονάδα που είναι από τις μεγάλες κάναμε μέχρι πριν λίγα χρόνια 300 αιμοληψιες την ημέρα! Τώρα με το μισό προσωπικό να εχει παει στα νοσοκομεία και με όλη αυτή την υποβάθμιση που έχει υποστεί ή ΠΦΥ ( ελλείψεις ιατρών, ελλείψεις υλικών πάσης φύσεως, ιδιωτικά κέντρα που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια δίπλα στις μοναδες και υπέρχρεώνουν για τις παροχές τους τους ασφαλισμένους, εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία της δημόσιας ΠΦΥ) ή δουλειά έχει μειωθεί κατακόρυφα!Και δεν φταίει το προσωπικό για αυτό, πίστεψε με! Όσο για τον μισθό που λες ότι δεν θέλουμε να χάσουμε, εννοείται ότι κανείς δεν θέλει να χάσει τον μισθό και την δουλεια του σε αυτούς τους καιρούς.Οι μισοί από μας τους "άχρηστους" δημόσιους υπαλλήλους έχουμε συζύγους άνεργους .Αλλά και σαν ασφαλισμένοι που είμαστε δεν θέλουμε αυτήν την κατάσταση στην οποία μας οδηγούν όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις!Και ούτε δεχόμαστε να είμαστε ερμαια του κάθε διοικητή περιφέρειας να μας μετακινεί επειδή είμαστε απλά αριθμοί ( όπως είπε ή υποδιοικήτρια της 2 ης ΥΠΕ) ή του κάθε διευθυντή μονάδας που όποιος υπάλληλος δεν τον γλύφει, δεν είναι του ίδιου κόμματος και γενικώς αντιδρά στην χουντική και φασιζουσα διοίκηση τον "δίνει" κατευθείαν για μετακίνηση σε ννοσοκομείο ακόμα κι αν δεν έχει ζητηθεί από το ίδιο το νοσοκομείο προσωπικό! Και για να τελειώσω οποίος είναι έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέει, οπότε δεν νομίζω ότι έχετε δικαίωμα να ειρωνευεστε την καταγγελία της Ομοσπονδίας μας....
    Και την απάντηση μου την δίνω επώνυμα γιατί γνωρίζω την αλήθεια όσων γράφω και δεν έχω να φοβηθω κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή