Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΕΣΥ: Συνταξιοδοτούνται οι εργαζόμενοι και κλείνουν τμήματα



HEALTH VIEW.GR

Χωρίς προσωπικό κινδυνεύουν να μείνουν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ καθώς μέχρι τέλος του έτους λήγουν οι συμβάσεις 1.000 επικουρικών ενώ περί τις 3.000 εργαζόμενοι θα συνταξιοδοτηθούν! Μόνο στον Ευαγγελισμό, σύμφωνα με στοιχεία του Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο, εργάζονται 55 συμβασιούχοι όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, παραϊατρικό προσωπικό). Από τον τρέχοντα μήνα έως και 31 Δεκεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις τους. 

Η έλλειψη μόνιμου προσωπικού έχει πλέον πάρει τέτοιες διαστάσεις που με την αποχώρηση μικρού αριθμού συμβασιούχων κλείνουν κρεβάτια, κλείνουν τμήματα! Τραγικό παράδειγμα το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του μεγαλύτερου νοσοκομείου (με άνω των 1.500 προσερχομένων σε κάθε Γενική Εφημερία και δεκάδων χιλιάδων ακόμη καθημερινά) που στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε πέντε επικουρικούς γιατρούς. 

Αντίστοιχη κατάσταση υπάρχει σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας με το συνολικό αριθμό αυτής της κατηγορίας (επικουρικούς, ΚΕΕΛΠΝΟ κ.λπ) να προσεγγίζει τους 1.000! Επιπρόσθετα μέχρι το τέλος του έτους θα συνταξιοδοτηθούν αρκετές δεκάδες μόνιμου προσωπικού στον Ευαγγελισμό και 2 - 3.000 πανελλαδικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου