Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Σκληρός Λουράντος για Ξανθό: Τα ψελλίσματα του υπουργού δεν έπεισαν κανέναν



Σφόδρα αντίθετοι με την ΚΥΑ για το ιδιοκτησιακό καθεστώς παραμένουν οι φαρμακοποιοί, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Λουράντος, σχολιάζοντας τις θέσεις του υπουργείου Υγείας, προσθέτοντας ότι «Τα ψελλίσματα του υπουργού δεν έπεισαν κανέναν».

«Τα ψελλίσματα του υπουργού δεν έπεισαν κανέναν και κυρίως τους φαρμακοποιούς. Τις διαπραγματεύσεις έπρεπε να τις κάνει πριν την υπουργική απόφαση και όχι τώρα που την εξέδωσε. Μπορεί να έχει ως συνομιλητές του, πλέον, αυτούς που φωτογραφικά ευνοεί η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ.

Εν τω μεταξύ όπως έχουν ήδη δηλώσει από χθες οι φαρμακοποιοί, θα προσβάλλουν την υπουργική απόφαση στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, με στόχο να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του κλάδου.

Αύριο Σάββατο 31 Οκτωβρίου ο ΠΦΣ θα πραγματοποιήσει την Γενική του Συνέλευση και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε, εάν οι Σύλλογοι θα προτείνουν νέες απεργιακές κινητοποιήσεις. Οι φαρμακοποιοί πραγματοποίησαν απεργίες από την περασμένη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου μέχρι και την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, ωστόσο πολλοί δηλώνουν απρόθυμοι να συνεχίσουν, εξαιτίας της οικονομικής ασφυξίας και της έλλειψης ρευστότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου