Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Λίφτινγκ Κικίλια σε φορείς και Οργανισμούς! Τι ετοιμάζεται

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Λίφτινγκ στους μεγάλους Οργανισμούς και τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Υγείας ετοιμάζει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, όπως σημειώνουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr.

Μετά τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που αναλαμβάνει περισσότερες αρμοδιότητες και μετατρέπεται σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, σειρά έχουν ο ΕΟΠΥΥ και ο ΕΟΦ.

Στον ΕΟΠΥΥ έχουν ξεκινήσει ήδη σταδιακά οι αλλαγές στη λειτουργία του- λένε υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr– καθώς ετοιμάζεται ο οργανισμός του φορέα, διοικητικές αλλαγές αλλά και τροποποιήσεις στον τρόπο συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε γράψει το HealthReport.gr: «Ξεσκονίζει τον ΕΟΠΥΥ ο Κικίλιας! Αλλαγές στις δαπάνες, στη λειτουργία, στα οικονομικά”

Στο πλαίσιο των αλλαγών ετοιμάζεται και ο νέος Κανονισμός Παροχών του Οργανισμού (ΕΚΠΥ) ώστε να βελτιωθούν τα κονδύλια εκεί όπου σήμερα δεν καλύπτονται οι ασθενείς.

«Ο ΕΟΠΥΥ δεν θα μείνει ένα απλός αγοραστής υπηρεσιών» έλεγε στο HealthReport.gr υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, θέλοντας να δείξει ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να μετατρέψει τον φορέα σε έναν σύγχρονο εργαλείο για τη προώθηση των θεμάτων της υγείας.


Το στίγμα πάντως στον ΕΟΠΥΥ δόθηκε με τον διορισμό των νέων μελών στο ΔΣ που γίνονται από το υπουργείο Υγείας, με την Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη και τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκο να έχουν τον πρώτο λόγο.
Ο ΕΟΦ


Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σκοπεύει να ενεργοποιήσει και πάλι πλήρως τον ΕΟΦ σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με τα φάρμακα, ώστε τα στελέχη του να συνεισφέρουν επί της ουσίας στα θέματα δαπανών, θεραπειών και τιμολόγησης, με νέες στρατηγικές που φιλοδοξεί να υιοθετήσει ο Βασίλης Κικίλιας.

Το απενεργοποιημένο ΚΕΣΥ

Στη συνέχεια σειρά θα πάρει το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) το οποίο οδηγείται ήδη στην πλήρη «απενεργοποίηση» ώστε στο τέλος να καταργηθεί. Ήδη του έχουν αφαιρεθεί οι περισσότερες αρμοδιότητες. Ειδικά σε ότι αφορά στις εγκρίσεις των ειδικών θεραπειών, αυτές έχουν ήδη περάσει στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο που είναι ένα ανεξάρτητο όργανο επιστημονικό, αλλά και στον ΕΟΠΥΥ.

9 σχόλια:

  1. Μεγαλόπνοα σχέδια, από έναν υπουργό που δεν ξέρει που του πάνε τα τέσσερα...Πολύ μπλα μπλα, πολύ παραμύθιασμα, αλλά από ουσία μηδέν...Προς το παρόν, έχει αφήσει τους Οικογενειακούς γιατρούς με 400 ευρώ το μήνα και σε καμιά 15ριά ημέρες θα έχουν μείνει 10 εκατομμύρια ασφαλισμένοι ΜΟΝΟΝ με τις ΤΟΜΥ (που δεν λειτουργούν, ούτε θα λειτουργήσουν ποτέ) και η χώρα θα έχει ΠΦΥ τύπου Κούβας και Βενεζουέλας...κ Κικίλια και εις ανώτερα,χα, χα, χα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ. Μητσοτάκη, ο Κικίλιας ( που στις συνεντεύξεις του λέει άλλα αντί άλλων) έχει βάλει μια βόμβα στα θεμέλια της ιδιωτικής ΠΦΥ, αφήνοντας τους Οικ. γιατρούς με 400 ευρώ (όσο είναι τα επιδόματα των Ρομά και των Λάθρο) και οδηγεί ΟΛΗ την ΠΦΥ σε διάλυση και Μαδουροποίηση...Ως ένθερμος υποστηρικτής σας θα σας παρακαλούσα να τον στείλετε στο σπιτάκι του προτού διαλύσει όλη την Υγεία...Το παιδί ΔΕΝ "κάνει" και ΔΕΝ "μπορεί"...Και άλλη φορά ας μηνεπιλέγονται οι Υπουργοί Υγείας από τις παραλίες της Μυκόνου και την Ψαρρού ή από τον αριθμό παρουσιών στο Nammos...Έλεος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι οικ.γιατροί μπήκαν στο τρίτο μήνα με αβέβαιο το καθεστώς αμοιβής τους.Επιτέλους κύριε Κικίλια και κύριοι και κυρίες του ΕΟΠΠΥ.ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ.Κρατάμε το ιατρείο μας 4 ώρες την ημέρα ανοικτό αποκλειστικά για τον ΕΟΠΠΥ με πιθανή αμοιβή 400-550 ευρώ.Και φυσικά και τη σωστή απόφαση να πάρετε ,μη το θεωρήσετε ρουσφέτι στους Ο.Ι. ,διόρθωση των αμαρτιών των προηγούμενων θα είναι.Τέλος μια προτροπή, μη συνεχίσετε τα λάθη των προηγούμενων.ΤΟΜΥ και οι λοιπές σταλινικού τύπου ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ δεν βγάζουν πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειμαι 62 ετων, εάν πάρω σύνταξη στα 67 θα χρωστάω ολη μου τη σύνταξη για άλλα 5 -10 χρόνια, νομίζω οτι δεν χρειάζονται άλλα σχόλια, ολοι εργάζονται για να πληρώνονται, οι μικροβιολόγοι(μεγάλα τζιμάνια) εργάζονται για να χρωστάνε στον ΕΟΠΥΥ. Θωμόπουλος Ιωάννης/βιοπαθολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι γιατροί φυσικά είναι ......αόρατοι , κανείς δεν ασχολείται εκτός αν είναι να τους πετάξει κανα ψωροχιλιαρικο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα και διορισμοί γαλάζιων πιρανχας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΥΤΕΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΓΕΡΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΟΜΗΘΕΙ Η ΥΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΒΑΘΥΝΘΕΙ Η ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΜΕΝΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή