Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Στο ΣτΕ (και) οι φυσικοθεραπευτές




Ο ένας μετά τον άλλο επιστημονικό κλάδο προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του νέου Ασφαλιστικού νόμου. Αίτηση Ακύρωσης, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του, κατέθεσε και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), θεωρώντας παράλογο τον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών.

Ο κλάδος διαπιστώνει, ειδικότερα, πως:

Οι νέες διατάξεις δεν θα οδηγήσουν στην αύξηση των καταβαλλόμενων ασφαλιστικών εισφορών, δημιουργώντας συνθήκες που ευνοούν την φοροδιαφυγή.
Η προβλεπόμενη εισφορά δεν οδηγεί σε ανάλογη σύνταξη, δηλαδή μελλοντικά είναι μη ανταποδοτική.
Στο Νόμο υπάρχουν διακρίσεις στις κατηγορίες των ασφαλισμένων, ανάλογα με το προερχόμενο πρώην ταμείο του κάθε ασφαλισμένου.
Η εφαρμογή της προσδιοριζόμενης μηνιαίας καταβολής του ασφαλίστρου, στο φορολογητέο εισόδημα και όχι στο πραγματικό (μετά την αφαίρεση του καταβαλλόμενου φόρου), δημιουργεί ασφυκτικότερες συνθήκες στον ελεύθερο επαγγελματία.

Σύμφωνα με την κριτική του ΠΣΦ, εκτός των άλλων, η νέα Νομοθεσία σφίγγει και τον «κλοιό» σε επαγγελματίες που έχουν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές, καθώς προβλέπει την πλήρη ενοποίηση και εφαρμογή αυτόματης είσπραξης από τους τραπεζικούς λογαριασμούς ή παρακράτηση από πληρωμές του Δημοσίου, αν υπάρχουν καθυστερήσεις στην καταβολή της ασφαλιστικής εισφοράς ή ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές.

Ο πρόεδρος του ΠΣΦ, Πέτρος Λυμπερίδης, δηλώνει σχετικά: «Καλούμε την κυβέρνηση να μελετήσει με σύνεση τις παρατηρήσεις μας και να αλλάξει τον Νόμο. Επίσης, καλούμε τα κόμματα να πάρουν θέση για το Νέο ασφαλιστικό καθεστώς, που «στραγγαλίζει» την μικρομεσαία τάξη και τιμωρεί την φορολογική συνέπεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου