Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Ανακοίνωση παράταξης ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ



ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Αθήνα 29/5/2015

Οι ανακοινώσεις του τμήματος Υγείας ΣΥΡΙΖΑ περί πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε όλο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ακόμη και στην ΠΦΥ έρχεται σε αντίθεση με τις κατά καιρούς υποσχέσεις αποκατάστασης των αδικιών σε όσους ιατρούς απολύθηκαν αλλά και σε όσους βρίσκονται σε διακαστικές διαμάχες και ήλπιζαν σε πολιτική λύση, σύμφωνα με τις προεκλογικές εξαγγελίες.

Αλλά δημιουργείται και εύλογη ανησυχία σε όσους έχουν επενδύσει στα ιδιωτικά τους ιατρεία και κυρίως στους νέους, διότι είναι γνωστό ότι ένα πλήρως οργανωμένο Σύστημα Υγείας στην Ελλάδα δεν μπορεί να καλύψει πέραν του 1/3 των Ελλήνων ιατρών, ειδικά όταν Βάσει Νόμου γίνονται υποχρεωτικά σε όλους τους Έλληνες κρατήσεις Υγείας- περίθαλψης χωρίς δικαίωμα εναλλακτικής επιλογής ιδιωτικής ασφάλισης, για όποιον το επιθυμεί.
 
Ολοι οι Έλληνες ιατροί πρέπει να συμμετέχουν στο Σύστημα Υγείας.

Θα περιμένουμε κάποιες απαντήσεις απο τον Υπουργό και τον ΓΓ του Υπουργείου Υγείας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ευριπίδης Μπιλιράκης   Παναγιώτης Τρόντζας

3 σχόλια:

  1. Άστο φιλαράκι , οι νέοι έφυγαν , οι νέοι φεύγουν, σιχάθηκαν την απληστία των διπλοθεσιτών, σιχάθηκαν το κράτος που τους εκβιάζει να γίνουν λαμόγια για να επιβιώσουν, σιχάθηκαν τους συναδέλφους που έμαθαν στο εύκολο το άτιμο κέρδος και δεν διανοούνται καν να μοιραστεί η πίτα,
    Δικιά σας λοιπόν , όλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ ΑΚΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;;;;
    Οι γιατροί δεν απολύθηκαν.Ο οργανισμός που υπηρετούσαν, το ΙΚΑ,ως προς τον τομέα της περίθαλψης,άλλαξε και έγινε ΕΟΠΥΥ.Αλλαξε και το εργασιακό καθεστώς,σε πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Ετσι έγινε και παλιά όταν έγινε το ΕΣΥ και έρεπε οι γιατροί να επιλέξουν τι θέλουν.Τώρα όσοι επέλεξαν το ιδιωτικό ιατρείο, τι θέλουν και διαμαρτύρονται και μιλάνε για αδικία και απόλυση και έτρεχαν στα δικαστήρια και κακώς βρίσκονται ακόμη στην υπηρεσία.Πότε θα καταλάβετε οτι δεν έχετε δίκιο;;
    Οσο για τους ιδιώτες ιατρούς τους νέους που επένδυσαν στο ιδιωτικό ιατρείο μπορούν να κάνουν
    σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Αν υπάρχει υπερπληθώρα γιατρών και μεγάλη προσφορά για συμβασιούχους ,τότε ο ΕΟΠΥΥ να κάνει επιλογή για τους πιο αποδοτικούς,ξεκαθαρίζοντας κάθε χρόνο τους ακατάλληλους.Ετσι θα υπάρχει και άμιλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είσαι και φαίνεσαι αδωνιδέστερος του αδώνιδος. Οποία ηδονή να εκνευρίζεσαι...

      Διαγραφή