Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Κουρουμπλής: Οι τόσες ελλείψεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα

HEALTH VIEW.GR

«Μέχρι τέλος του χρόνου 186 σύγχρονα ασθενοφόρα θα εμπλουτίσουν το στόλο των ασθενοφόρων και 200 νέοι διασώστες μόνιμοι, που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός θα μας δώσουν την δυνατότητα να οργανώσουμε την εξω-νοσοκομειακή περίθαλψη». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «επτά χρόνια είναι σε εκκρεμότητα η ιστορία των ασθενοφόρων, την πήρα πολιτικά επάνω μου. Ήδη τα ενενήντα έχουν κατακυρωθεί δηλαδή προχωρεί η διαδικασία και πιστεύω ότι σήμερα θα παρθεί μια απόφαση που θα μας διευκολύνει στο να προσχωρήσουμε σε μια διαπραγμάτευση και να κλείσουμε και τα άλλα». 

Ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε επίσης ότι «ετοιμαζόμαστε με ταχύτατους ρυθμούς για την Πρωτοβάθμια, αν κατορθώσουμε και στήσουμε την Πρωτοβάθμια το σύστημα θα αρχίσει να παίρνει τα πάνω του». Και ανακοίνωσε ότι « μέσα στο καλοκαίρι θα ανοίξουμε τις ΜΕΘ που είναι πολύ μεγάλη κατάκτηση».

Ελλείψεις: «είναι διαδικαστικό και όχι ουσιαστικό το θέμα» 

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία, σημείωσε ότι «η υγεία δεν είναι μια υπόθεση που μπορείς να την αλλάξεις από ένα μήνα στον άλλο. Εμείς αυτή τη στιγμή δουλεύουμε 15 ώρες την ημέρα για να κρατήσουμε το σύστημα όρθιο το οποίο σκάει από δέκα μεριές την ημέρα. Διότι όταν έχει γίνει τόσο μεγάλη υποστελέχωση, 22 χιλιάδες θέσεις κενές έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια από κόσμο που έχει φύγει χωρίς να έχει μπει ένας άνθρωπος». 

Αν και παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ελλείψεις στα νοσοκομεία, υποστήριξε ότι η εικόνα που παρουσιάζεται δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. «Είναι κάποιες καθυστερήσεις που μπορεί να συμβούν για δύο μέρες. Στο σπίτι μας δεν τυχαίνει αυτό να μας λείπει κάποιο φάρμακο ή γάζα; Έτυχε κάποια προμήθεια σε κάποια δευτερευούσης σημασίας δεν είναι φάρμακο, αντιθέτως, εμείς κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να μεταφέρουμε στα νοσοκομεία τα φάρμακα των καρκινοπαθών. Είναι διαδικαστικό, είναι λογιστικό το ζήτημα, δεν είναι ουσιαστικό», είπε χαρακτηριστικά. 

Και κατέληξε: «Με ενοχλεί αυτή η αισθητική ότι το ΚΑΤ ένα νοσοκομείο με 15 εκατομμύρια προϋπολογισμό που δουλεύει κανονικότατα ότι έχει πρόβλημα για το βαμβάκι το οποίο στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου είναι 2,5 χιλιάδες… Το θεωρώ αστείο να κάθεται να το συζητάει κανείς».

1 σχόλιο:

  1. Φιλοι μου,αστειο το οτι το μισθολογιο των γιατρων ΕΣΥ ειναι το μονο ειδικο μισθολογιο που δεν επανηλθε στα προ μνημονιου επιπεδα,αστειο το οτι υπαρχει χαος με τις εργασιακες σχεσεις των γιατρων ΙΚΑ ΠΕΔΥ,αστειο το οτι ιδιωτες γιατροι παραμενουν απληρωτοι,πολυ γελασαμε φιλοι μου με τα τοσα αστεια σημερα...




    ΑπάντησηΔιαγραφή