Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

'Ερχεται κατάργηση του 1 ευρώ ανά συνταγή & μείωση της συμμετοχής των ασθενών



Ρυθμίσεις που θα ανακουφίσουν την καθημερινότητα των πολιτών, και θα αφορούν την υγεία τους, μελετά το υπουργείο Υγείας. 

Στα πλαίσια αυτά, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, ανακοίνωσε την Παρασκευή στο υπουργείο Υγείας, την μείωση της συμμετοχής των ασθενών, καθώς και την κατάργηση εν ευθέτω χρόνω, του ενός ευρώ ανά συνταγή. Θα πρέπει να δούμε σε πραγματικό χρόνο τον έλεγχο των συνταγών, σημείωσε, καθώς ο όγκος εξακολουθεί να παραμένει ο ίδιος, δηλαδή 5,5 εκατ. συνταγές τον μήνα.

Αναφορικά με την μείωση της συμμετοχής των ασθενών, ο υπουργός τόνισε ότι θα πρέπει να μειώσουμε την μεγάλη επιβάρυνση που έχουν υποστεί οι Έλληνες καθώς τα τελευταία χρόνια έχει τριπλασιαστεί το ποσοστό συμμετοχής. Συγκεκριμένα, το 2011 ο πολίτης πλήρωνε 6,5 ευρώ για τις συνταγές του, ενώ το 2014 10,9 ευρώ. Δηλαδή η επιβάρυνση από 11,3% ανέβηκε στο 30%.

Επανέλαβε τέλος, ότι το εισιτήριο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία του ΕΣΥ δεν πρόκειται να επανέλθει.

2 σχόλια:

  1. Ξέχασε το βασικό σύνθημα: "Λεφτά υπάρχουν..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά: θα μειωθεί από το τεράστιο 9ευρω η τιμή της επίσκεψης ένα ευρώ για τους ασφαλισμένους , 3% για τις τράπεζες με το πλαστικό χρήμα, επίσης ένα ποσό για το κουμπαρά που άκουσα ότι θα δημιουργηθεί στα ταμεία (έχει γεμίσει ο παλιός από τις εισφορές μας) κι επειδή δεν ξέρω τι άλλο θα σκεφτούν όπως τα πρόστιμα για τα γενόσημα,ελπίζω ότι θα έχετε συνάδελφοι και καμιά ελιά να βγαλουμε λίγο λάδι να τους χρηματοδοτήσουμε. Άι .... κι ήμουν και αριστερός κάποτε.

      Διαγραφή