Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Ραντεβού στo Υπουργείο Εργασίας για Ευromedica και εργαζόμενους

Συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για το μέλλον των 3.000 εργαζομένων που απασχολούνται στον όμιλο Euromedica, σχεδιάζεται, πιθανόν για την επόμενη εβδομάδα.

IATRONET 


Για την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται πιθανότατα συνάντηση -τριμερής- στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για το μέλλον των 3.000 εργαζομένων που απασχολούνται στον όμιλο Euromedica, που ως γνωστόν αντιμετωπίζει σημαντικά θέματα ρευστότητας, ως φυσική απόρροια κυρίως του κουρέματος -clawback και rebate- που έχει κάνει το κράτος.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Αλεξόπουλο, πρόεδρο στο Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Εργαστηρίων και Συναφών Χώρων, η συγκεκριμένη συνάντηση έχει ήδη ακυρωθεί δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν, μία από την πλευρά της Εργοδοσίας και μία από την πλευρά του Υπουργείου (η τελευταία ήταν να γίνει χθες στις 21 Οκτωβρίου). Το θέμα κατά τον ίδιο είναι ότι πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση στο πολύ μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με την καθυστέρηση των δεδουλευμένων στο σύνολο του προσωπικού που εργάζεται στον όμιλο. Καθυστερήσεις, που στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι δίμηνες και φθάνουν και τους 7 μήνες.

Όπως όλα δείχνουν όμως, δύσκολα θα βρεθεί άμεση λύση, καθώς ο όμιλος, όπως ισχυρίζονται εργαζόμενοι αποποιείται των ευθυνών του, υποστηρίζοντας ότι οι μονάδες του είναι ανεξάρτητες επιχειρήσεις με δικό τους διοικητικό συμβούλιο και άρα οι εργαζόμενοι θα πρέπει με αυτές να διευθετήσουν τις διαφορές τους. Σημειώνεται ότι ο όμιλος αποτελεί τον ευρύτερα ανεπτυγμένο ιδιωτικό φορέα παροχής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας περίθαλψης στη Ελλάδα, λειτουργώντας 46 πολυδύναμα Διαγνωστικά Κέντρα, 12 κλινικές, 5 κέντρα αποκατάστασης, 2 εξειδικευμένα κέντρα και 3 οφθαλμολογικά, συνολικής δυναμικότητας περισσότερων των 1.650 κλινών.

Την ίδια στιγμή οι ζημιές για τον όμιλο μεγαλώνουν συνεχώς -γεγονός που πια αποτελεί τον κανόνα στον κλάδο της υγείας και όχι την εξαίρεση- όπως δείχνουν και τα δημοσιοποιημένα αποτελέσματα του πρώτου φετινού εξαμήνου, επηρεαζόμενα από την αρνητική οικονομική συγκυρία που συνεχίζει να επικρατεί στην ελληνική οικονομία, τις πολιτικές αναταραχές – αστάθεια σε χώρες από τις οποίες η εταιρία αντλούσε τον κύριο όγκο ιατρικού τουρισμού- καθώς και από τις νομοθετικές παρεμβάσεις σχετικά με το rebate και το clawback.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου διαμορφώθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο της χρήσης του 2015 σε 64,7 εκατ. ευρώ από 83,5 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης. Τα ενοποιημένα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν στο εξάμηνο του 2015 σε 6,0 εκατ. ευρώ από 16,6 εκατ. ευρώ το εξάμηνο του 2014, ενώ σε επίπεδο λειτουργικών αποτελεσμάτων, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στο εξάμηνο του 2015 σε ζημίες 3,2 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 6,0 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης. Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν στο εξάμηνο 2015 σε ζημίες 21,1 εκατ. ευρώ από ζημίες 14,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

4 σχόλια:

  1. ΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ κτλ. ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ..... ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ, ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΝΑ ΞΕΠΛΗΝΟΥΝ ΑΡΑΓΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας βγάλουν από τα λειτουργικά αποτελέσματα τα χρηματοδοτικά ,επενδυτικά και αποσβέσεις για μερικά χρόνια και να δούμε αν βγαίνει λογαριασμός.. Με το υπόλοιπο να πληρώσουν τον κοσμάκη που δουλεύει τζάμπα..
    Και μεις τέσσερα χρόνια με τον εοπυυ δύσκολα τα φέρνουμε αλλά το προσωπικό το πληρώνουμε..
    Εκείνοι που βασίζονται και σε οικονομία κλίμακος (πχ 5€ ο ασφαλισμένος) γιατί δεν έχουν κερδοφορία έστω και μικρότερη από παλαιότερα?Την κερδοφορία τους να μην τη βάλουν για επενδύσεις και αποσβέσεις όπως δεν τη βάζουμε και μεις οι μικρότεροι και ίσα ίσα που ζούμε..
    Τώρα έβαλαν και τους εργαζόμενους μέσω των συνδικαλιστών τους να πάνε να κλαφτούν στο Υπουργείο Εργασίας μπάς και εξαιρεθούν από το clawback και κονομήσουν μερικά εκατομμύρια ακόμα σε βάρος των γειτόνων τους μικροβιολόγων και ακτινολόγων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ..!!!
    ΑΠΛΑ ΤΟ CLAWBACK ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΘΑ ΠΑΕΙ 80% !!!
    ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ? AΦΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΝΕΙΣ...
    ΔΟΥΛΕΥΕ ΣΚΛΑΒΕ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙΣ
    ΤΙΣ ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ...
    ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΚΟΙΜΙΖΟΥΝ.
    ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ???
    ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΦΕΛΟΥΣ...
    ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ / ΑΘΗΝΑ .


    ΑπάντησηΔιαγραφή