Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

24 μήνες μόνο οι συμβάσεις !! Μετα θα απολυθούν !!


Ιδιαίτερα… μνημονιακό πρόσωπο φέρεται πως είναι έτοιμη να επιδείξει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ετοιμάζοντας συμβάσεις… απόλυσης για τους εργολαβικούς εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση μπορεί να ευαγγελίζεται την απομάκρυνση των εργολάβων από τα νοσοκομεία, αλλά με τη νομοθετική ρύθμιση που φέρεται να προωθεί, απέχει σημαντικά από τη μόνιμη και σταθερή εργασία και την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, που έχει δηλώσει ότι επιδιωκει η Αριστοτέλους (εδώ).

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα φέρεται να παραδέχθηκε ο ίδιος ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας στους εκπροσώπους σωματείων εργαζομένων νοσοκομείων (εδώ), αλλά και όπως ξεκάθαρα φαίνεται στην τροπολογία που αποκαλύπτουν οι ΜΕΤΑ Υγειονομικoί, οι συμβάσεις έργου, με τους εργαζόμενους συνεργείων στα νοσοκομείων σταματούν. Μάλιστα, με την ψήφιση της τροπολογίας, οι υπηρεσίες των Υπουργείων, αλλά και οι εποπτευόμενοι ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, θα συνάπτουν στη θέση τους συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας, με διάρκεια εως 24 μήνες. Μετά τη λήξη τους η μετατροπή τους σε αόριστες συμβάσεις απαγορεύεται. Δηλαδή, οι εργαζόμενοι θα απολύονται…

Μάλιστα, όπως εξηγούν οι υγειονομικοί, τις εν λόγω συμβάσεις δεν θα υπογράφουν μόνο οι εργολαβικοί εργαζόμενοι αλλά και όσοι υποβάλλουν αίτηση και επιλεγούν από τις τριμελείς επιτροπές των νοσοκομείων.

Μετά από μια σειρά γεγονότων, όπως η προσωρινή δικαίωση ορισμένων εργολάβων που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (εδώ), το Υπουργειο Υγείας είχε προαναγγείλει τη ρύθμιση ως το μέτρο που θα εκδιώξει μια και καλή τους εργολάβους απο τα νοσοκομεία, αποκαθιστώντας την εργασιακή τάξη.

Στην αιτιολογική έκθεση η κυβέρνηση υποστηρίζει πως είναι οι μνημονιακές της δεσμεύσεις που δεν επιτρέπουν την υπογραφή συμβάσεων αορίστου χρόνου. Έτσι, μετά τη λήξη των 2 ετών εργασίας τους εργαζόμενους θα είναι αντιμέτωπη με την απόλυση.

“Η κάθε περίπτωση η Κυβέρνηση επιμένει στη διατήρηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων κινούμενη αυστηρά μέσα στα πλαίσια των μνημονιακών της επιλογών”, καταλήγουν οι υγειονομικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου