Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Επιστολή ΠΣΦ προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ Ν.Π.Δ.Δ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΙΛΚΙΣ & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 
Ταχ. Δ/νση : Δελφών 101 Θεσ/νίκη Ταχ. Κώδικας: 54644 Τηλέφωνο: : 2310870512 Πληροφορίες : 6973003657 Καμπά Β. E-mail : info@physiothes.gr Website : www.physiothes.gr 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 20/09/2016 

Αρ. Πρωτ.: 2955 

Προς: Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Μπερσίμη Σωτήριο 

Κοιν: Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό Ανδρέα, 
- Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πολάκη Παύλο, 
- Διευθυντή ΠΕΔΙ Θεσσαλονίκης 
- ΜΜΕ. 

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του ΕΟΠΥΥ, 

Μετά λύπης μας είμαστε αναγκασμένοι να επανέλθουμε με την παρούσα επιστολή και να διαμαρτυρηθούμε για μια ακόμη φορά για την μη τήρηση από τον Οργανισμό των δεσμεύσεων του, για την μη τήρηση κανενός χρονοδιαγράμματος, είτε για αποπληρωμή πρόσφατων και ληξιπρόθεσμων χρεών, είτε υπογραφής νέων συμβάσεων, είτε δημοσίευσης του νέου ΕΚΠΥ (γιατί ίσως φοβάστε ότι δεν πρόκειται να υπογράψουμε πλέον σαν πρόβατα επί σφαγή; ) 

Όλα δείχνουν να έχουν αφεθεί – ή μήπως σχεδιαστεί ; - στον αυτόματο πιλότο με την διαφορά ότι ο προορισμός δεν είναι η εύρυθμη λειτουργία και συνεργασία ΕΟΠΥΥ και παρόχων αλλά ο οικονομικός στραγγαλισμός και εν τέλει η εξαφάνιση των μικρών κυρίως παρόχων και ανάμεσα τους και του Εργαστηρίου Φυσικοθεραπείας! Γιατί πως μπορεί στις παρούσες συνθήκες οποιοσδήποτε πάροχος να τα βγάλει πέρα όταν τελειώνει ο Σεπτέμβρης και έχει πληρωθεί μόνο μέχρι τον Μάρτιο; Και δεν μιλάμε εδώ για τα αναίσχυντα και ληστρικά rebate και claw back μιλάμε για την έλλειψη τακτικής ροής πληρωμών που μας εκθέτει συνέχεια και μας αναγκάζει στο τέλος κάθε μήνα να ψάχνουμε δανεικά για να καλύψουμε υποχρεώσεις σε εφορία, ασφαλιστικούς οργανισμούς και λειτουργικές δαπάνες. 

Έχουν περάσει ήδη 45 μέρες από την τελευταία πληρωμή των Εργαστηριούχων συναδέλφων και όλα δείχνουν ότι παρά τα όσα υποστηρίζετε στο Δελτίο Τύπου σας με ημερομηνία 8 /9 δύσκολα θα γίνει οριστικοποίηση των υποβολών του Απρίλιου μέχρι 30/9 και για έναν ακόμη μήνα θα παραμείνουμε απλήρωτοι, γεγονός του οποίου τις συνέπειες αδυνατείτε να κατανοήσετε προφανώς, αφού ο δικός σας μισθός πιστώνεται στον λογαριασμό σας κάθε μήνα στην ώρα του! 

Κύριε Πρόεδρε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν οι συνεργάτες σας, σας δίνουν λανθασμένη εικόνα ή η πραγματικότητα παραποιείται σκοπίμως ώστε να ευημερούν οι αριθμοί στα συνεχή Δελτία Τύπου που εκδίδεται, γεγονός όμως παραμένει ότι τα προβλήματα που εμφανίστηκαν από την αρχή της εφαρμογής του νέου συστήματος εκκαθάρισης αντί να λιγοστεύουν αυξάνονται ! Ενδεικτικά στην ΠΕΔΙ Θεσσαλονίκης για την εκκαθάριση του Απρίλιου όχι μόνο μέχρι σήμερα δεν έχουν σκαναριστεί όλα τα αρχεία των υποβολών αλλά και από αυτά που έχουν «ανεβεί» στο σύστημα έχουν πρόβλημα το 15 – 20% που σημαίνει ότι ακόμη και όταν πραγματοποιηθεί - η καθυστερημένη ήδη -οριστικοποίηση και πληρωμή του Απρίλιου ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ συναδέλφους θα παραμείνει απλήρωτος ! Ένα επιπλέον πρόβλημα που μας δημιουργείτε κύριε Πρόεδρε με την αγωνία σας να δείξετε ότι «όλα βαίνουν καλώς» είναι ότι κάποιοι από τους πιστωτές μας διαβάζοντας τα Δελτία Τύπου που εκδίδονται ανελλιπώς θεωρούν ότι τρώμε με χρυσά κουτάλια και τους εμπαίζουμε ! και ένα δίκιο το έχουν όσον αφορά το υπαρκτό του εμπαιγμού μόνο που δεν έχει να κάνει με εμάς ! 

Τέλος για να μην κατηγορηθούμε για εμπάθεια και μονομέρεια οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι έχει παραχθεί και έργο επί προεδρίας σας ! Τελευταίο και καλύτερο παράδειγμα η εγκύκλιος της 31ης Αυγούστου «Σχετικά με θέματα σφραγίδων επί των γνωματεύσεων και των παραπεμπτικών» που λύνει το φλέγον αυτό ζήτημα το όποιο άφηνε άγρυπνους όλους τους εμπλεκόμενους και είμαστε σίγουροι ότι θα αποτελέσει νέα αιτία περικοπής δαπανών λόγω λανθασμένης σφραγίδας ή θέσης αυτής! 

Κύριε πρόεδρε σε προηγούμενη επιστολή μας σας καλούσαμε να δώσετε άμεσες και εφικτές λύσεις, σήμερα θεωρούμε ότι πλέον είτε δεν μπορείτε είτε δεν θέλετε οπότε η λύση πρέπει να έρθει είτε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου είτε από εμάς τους ιδίους με όποιο πρόσφορο τρόπο επιλέξουμε! Η ευθύνη βέβαια για τις όποιες επιλογές μας βαρύνει πρωτίστως και αποκλειστικά εσάς και τον Οργανισμό που έχει οδηγήσει την κατάσταση σε αδιέξοδο και μας αναγκάζει να κινηθούμε δυναμικά! 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων 

Σταμούλης Δημήτρης       Βασιλική Καμπά

6 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ - ΜΠΡΑΒΟ - ΜΠΡΑΒΟ!!!..ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΜΠΡΑΒΟ....ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ...ΣΩΣΤΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ, ΟΡΘΟΤΑΤΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ...ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ...ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ, ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ...ΕΛΠΙΖΩ Ο ΠΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΗΝ ΤΟ ΠΟΛΥΨΑΧΝΕΤΕ Κ.ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ.ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ.ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ 20.000.000 ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ.ΑΛΛΟΙ 12 ΤΥΠΟΙ ΤΟΥ ΦΥΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΠΕΣΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΝΤΕ ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΠΟΛΛΑΠΑΛΑΣΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΑΡΟΧΟΣ ΕΟΠΥΥ ΑΛΛΑ,ΑΛΛΑ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΞΥΝΟΝΤΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΘΕ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΤΣΙΜΠΑΝΕ ΤΑ 1000 ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΑ ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΠΩΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΣΤΕ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΑΣ??? ΤΟΣΟ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΚΑ??? ΚΙ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΑΣΧΗΜΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙ??? ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΛΟΓΟΙ??? ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΟΧΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ, ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ. ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΣΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΥΚΟ. ΛΥΚΟΣ ΜΙΑ, ΛΥΚΟΣ ΔΥΟ, ΛΥΚΟΣ ΤΡΕΙΣ ΚΙ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΛΥΚΟΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΙ Ο ΛΥΚΟΣ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΣΚΟ ΜΑΖΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ.

      Διαγραφή
    2. ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΚΥΡΙΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΑΣ ΠΗΓΑΝΕ ΣΤΡΑΦΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΟΧΕΣ.

      Διαγραφή
    3. EΠΟΜΕΝΩΣ:
      Σύμφωνα με τον ως άνω, όποιος μπορεί να δανείζεται (ή έχει πλούσιους συγγενείς)είναι απολύτως θεμιτό και λογικό να ΜΗΝ πληρώνεται και να εργάζεται δωρεάν.

      ΑΥΤΟ είναι το επιχειρημα του Κράτους-μπαταχτσή!

      Διαγραφή