Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Δείτε την ενημέρωση από τον Κώστα Λουράντο για τις συναντήσεις του ΠΦΣ με ΗΔΙΚΑ, ΕΟΦ και ΕΟΠΥΥ την Πέμπτη

Από Βασίλη Βενιζέλο - ygeia360.gr

Με τις διοικήσεις της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) και του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) συναντήθηκε την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).


Ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κώστας Λουράντος ενημερώνει ως εξής σε σημείωμά του για τις ως άνω συναντήσεις:

"Πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι συναντήσεις στην ΗΔΙΚΑ (για την διευθέτηση του προβλήματος με τους κόφτες) , στον ΕΟΠΥΥ (για την επόμενη πληρωμή μας), στον ΕΟΦ (για τις ελλείψεις φαρμάκων και ειδική σήμανση των αναλωσίμων, επιθεμάτων και ειδικής διατροφής) και στο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (για το επαγγελματικό ταμείο και το ΤΕΑΥΦΕ).

Στην ΗΔΙΚΑ ανακλήθηκαν όλοι οι προσωρινοί και πιλοτικοί κόφτες και από σήμερα εφαρμόζονται πιλοτικά κόφτες που αφορούν αποκλειστικά τον γιατρό, δηλαδή την συνταγογράφηση κατά την δημιουργία της. Οι κόφτες αυτοί αφορούν στην συμβατότητα δοσολογικού σχήματος και αριθμού εμβαλαγίων ανά συνταγή, αποκλειστικής ευθύνης του γιατρού καθώς και την χρονική απόσταση επανάληψης της συνταγής από την τελευταία συνταγή με το ίδιο φάρμακο.

Στον ΕΟΦ συζητήθηκαν κατ΄αρχάς σε κλειστή συνεδρίαση με την πρόεδρο και τους αντιπροέδρους τα θέματα των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, η αποκλειστική διάθεση των αναλωσίμων σακχαρώδους διαβήτη μόνο από τα φαρμακεία και η δυνατότητα σήμανσης των υπολοίπων προϊόντων όπως π.χ. κολοστομιών επιθεμάτων κ.λ.π. καθώς και η διάθεσή τους από τα φαρμακεία. Επίσης συζητήθηκε το θέμα των ελλείψεων των φαρμάκων και έγιναν συγκεκριμένες καταγγελίες με στοιχεία για αρκετές αυθαιρεσίες εταιριών και για τις υπερβολικές παράνομες και νόμιμες εξαγωγές. Στην συνέχεια η συζήτηση για τις ελλείψεις συνεχίστηκε παρουσία της ΟΣΦΕ και του εκπροσώπου των ιδιωτικών φαρμακαποθηκών. Αποφασίστηκε να ελεγχθούν όλες οι καταγγελίες και να ερευνηθούν οι ευθύνες για τον ελλιπή εφοδιασμό της αγοράς.

Στο Υπουργείο συζητήθηκε το θέμα του επαγγελματικού ταμείου με όλους τους φορείς του ΕΤΑΑ. Υπήρξε ταύτιση απόψεων μεταξύ των φορέων και του υπουργείου οι δε τεχνικές λεπτομέρειες θα επιλυθούν μετά από σχετικές προτάσεις οικονομοτεχνικού περιεχομένου που θα καταθέσουμε ως κλάδος υγειονομικών. Όσον αφορά το μείζον θέμα του ΤΕΑΥΦΕ αύριο το πρωί θα αποσταλεί σχετικό έγγραφο προς το υπουργείο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου