Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΙΣ προς ΕΟΠΥΥ: Πληρώστε μας τώρα τον Απρίλιο! Δραματική έκκληση για αποπληρωμή

Πέμπτη 29 Σεπτέμβριος 2016

Γράφει: Μαρία Γλένη 
Health Report.gr

Ακόμη δεν έιδαν το χρώμα του χρήματος οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης του Οργανισμού.

Στο ίδιο έργο θεατές φαίνεται ότι είναι για μια ακόμη φορά, οι απλήρωτοι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι παρά τις αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις της διοίκησης ότι θα εξοφληθούν δεν έχουν δει ακόμη το χρώμα του χρήματος.


Έτσι ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχάλης Βλασταράκοςζήτησε για άλλη μια φορά σε δραματικό τόνο την επίσπευση των πληρωμών των παρόχων υπηρεσιών υγείας για υπηρεσίες του Απριλίου και ακολούθως των υπολοίπων μηνών, από την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016.

Σύμφωνα με τον κ. Βλασταράκο ορισμένοι ιατροί δεν έχουν ακόμη πληρωθεί για υπηρεσίες που έχουν προσφέρει τον Μάρτιο και κάλεσε τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να τακτοποιήσει σύντομα τις εκκρεμότητες ώστε ο Οργανισμός να είναι εντάξει με τις συμβατικές του υποχρεώσεις.


Επίσης, ζήτησε να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για την υπογραφή των νέων συμβάσεων με παρόχους υπηρεσιών υγείας, προκειμένου να δοθεί «ανάσα» ιδίως στους νέους ιατρούς που επιθυμούν να μείνουν και να εργαστούν στην Ελλάδα.

Αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι το 2012 και την αποπληρωμή της παρακράτησης του 10% από το 2012-2015, ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. ζήτησε να τακτοποιηθούν άμεσα και υπενθύμισε ότι έχει οριστεί για τις αρχές Νοεμβρίου ηεκδίκαση τη αγωγής που έχει καταθέσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος γι αυτό το θέμα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ενημέρωσε τον κ. Βλασταράκο ότι είναι ήδη έτοιμη η Νομοθετική Ρύθμιση που αφορά την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι το 2012 (ΟΠΑΔ κ.λπ.) και της παρακράτησης του 10% για τα έτη 2012-2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου