Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Σε αγωνιστικό “κλοιό” η Αριστοτέλους


Ανενόχλητοι συνεχίζουν να αλωνίζουν στα νοσοκομεία οι εργολάβοι, ξεζουμίζοντας τους εργολαβικούς εργάτες, τρομοκρατώντας, απειλώντας, χρωστώντας δεδουλευμένα. Την ίδια ώρα, η απόφαση του Υπουργείου για ατομικές συμβάσεις αποδεικνύεται στην πράξη ότι δεν διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, που σε κάποιες περιπτώσεις είναι απλήρωτοι, σε άλλες δεν δικαιούνται κανονικές άδειες, αλλού δουλεύουν για μόλις 3 ώρες, κ.λπ.

Στάση εργασίας 1-4 μ.μ. ενάντια στην ομηρία της εργολαβικής εργασίας και στην κοροϊδία της ατομικής σύμβασης, πραγματοποιούν σήμερα μια σειρά σωματεία δημόσιων νοσοκομείων, επιτροπές αγώνα, συντονιστικά εργαζομένων στις εργολαβίες και σωματεία καθαριότητας. Διοργανώνουν, παράλληλα, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1 το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας. Την κινητοποίηση στηρίζουν η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ, καλώντας όλους όσους απασχολούνται με ελαστικές σχέσεις εργασίας (επικουρικοί, ΚΕΕΛΠΝΟ) και τους μόνιμους υγειονομικούς να δώσουν δυναμικό «παρών».

Σε ανακοίνωση Σωματείων αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Αν η κυβέρνηση ήθελε θα έδιωχνε τους εργολάβους “με ένα νόμο και με ένα άρθρο”. Θα προσλάμβανε τους εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή δουλειά, δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Αποδείχτηκε όμως περίτρανα πως η κυβέρνηση δε νοιάζεται για τίποτα άλλο παρά μόνο για το πως θα μειώσει το κόστος αυτών των υπηρεσιών αδιαφορώντας για τους συναδέλφους και τις ανάγκες τους. Από την τρομοκρατία του εργολάβου στα νέα δεσμά των ατομικών συμβάσεων. Αυτός είναι άλλωστε διακηρυγμένος στόχος της Ευρωπαϊκής ένωσης που έχει προσυπογράψει και αυτή η κυβέρνηση: διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας σε όλο το Δημόσιο με ταυτόχρονα κάθετη μείωση του μισθολογικού κόστους! Και αυτό φυσικά αφορά και τους μόνιμους σήμερα συναδέλφους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου