Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Κ.Λουράντος: Ενημέρωση για παράταση πληρωμής εισφορών στο ΤΣΑΥ

Χθες το βράδυ πληροφορήθηκα από δημοσιογραφικές πηγές, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν από τις ιστοσελίδες των Ασφαλιστικών Ταμείων, ότι οι ασφαλισμένοι των Δικηγόρων και των Μηχανικών πήραν παράταση πληρωμής των εισφορών τους που λήγει σήμερα, μέχρι 30/11/2016 οι πρώτοι και μέχρι 31/10/2016 οι δεύτεροι. Οι υγειονομικοί (που συμπεριλαμβάνονται με τους εν λόγω δύο φορείς στο ΕΤΑΑ) εξαιρέθησαν της παράτασης!!!

farmakopoioi

Αμέσως ενημέρωσα τους προέδρους του Πανελληνίου Ιατρικού και Πανελληνίου Οδοντιατρικού Συλλόγου από τους οποίους ζήτησα και πήρα την σύμφωνη γνώμη τους για αντίδραση ...

Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τους προέδρους των ΕΤΑΑ και ΤΣΑΥ αλλά δεν τα κατάφερα, και γι αυτό επικοινώνησα με τον υφυπουργό κύριο Πετρόπουλο που ήταν στο εξωτερικό. Μου εξήγησε ότι μόνο για τους δικηγόρους υπήρξε παράταση και αυτό έγινε διότι η πολύμηνη απεργιακή κινητοποίησή τους, τους κατέστρεψε οικονομικά και το αίτημά τους δεν μπορούσε να μην γίνει αποδεκτό.

Ερευνώντας το θέμα αποκαλύφθηκε τελικά ότι και οι μηχανικοί είχαν συμπεριληφθεί στην παράταση και ότι οι υγειονομικοί είχαν μείνει εκτός νυμφώνος. Σε νέα επικοινωνία μου με τον υφυπουργό εργασείας, τον ενημέρωσα για την διαμορφωθείσα κατάσταση και μου υποσχέθηκε αποκατάσταση της αδικίας μόλις επιστρέψει στην Ελλάδα.

Αργά το βράδυ επικοινώνησα με τον υπουργό Εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων κυριο Κατρούγκαλο ο οποίος μου υποσχέθηκε ότι αμέσως μόλις το ΕΤΑΑ ζητήσει την συμμετοχή των υγειονομικών στην παράταση της καταβολής των εισφορών, θα αποδεχθεί το αίτημα αποκαθιστώντας την αδικία εις βάρος τους...

Εξήγησα στον Υπουργό ότι καλώς έπραξε το υπουργείο και έδωσε παράταση στους δύο κάδους του ΕΤΑΑ, αλλά θα έπρεπε να δώσει και στα υπόλοιπα ταμεία που το αποτελούν γιατί δεν έχουν λιγότερα οικονομικά προβλήματα.

Σήμερα το πρωί εστάλλει προς τον Πρόεδρο και το ΔΣ του ΕΤΑΑ η εξής διαμαρτυρία.

"Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την άνιση αντιμετώπιση σε βάρος του υγειονομικού κλάδου , στο θέμα της παράτασης της καταβολής των εισφορών. Συγκεκριμένα μόλις χθές πληροφορηθήκαμε ότι ενώ δόθηκε παράταση για την καταβολή των εισφορών στους δικηγόρους και τους μηχανικούς, δεν ελήφθη καμιά απόφαση για τους υγειονομικούς.

Οι υγειονομικοί όπως και οι άλλοι κλάδοι που ανήκουν στο ΕΤΑΑ έχουν υποστεί σοβαρότατο πλήγμα από την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και προφανώς αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με τους άλλους συναδέλφους επιστήμονες.
Θεωρούμε ως ελλιπή την απόφαση αυτή του ΕΤΑΑ και ζητούμε την ίση αντιμετώπιση και των υγειονομικών αλλά πιθανώς και άλλων κλάδων που δεν έχουν τύχει ευνοϊκής ρύθμισης από το ΕΤΑΑ.

Για τον λόγο αυτό ζητούμε την έκτακτη σύγκλιση του ΔΣ του ΕΤΑΑ για να συζητηθεί το θέμα της παράτασης και για τους υγειονομικούς και σε περίπτωση που αυτό δεν μπορεί να γίνει να μην επιβληθούν κυρώσεις σε όσους δεν πληρώσουν την εισφορά τους μέχρι να διευθετηθεί".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου