Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Ενημέρωση για την ενταλματοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων


Δημοσιεύθηκε 30 Σεπτέμβριος 2016

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ενημερώνει τα μέλη του ότι όπως έχει προκύψει από την τακτική επικοινωνία με τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ , έχει ξεκινήσει η ενταλματοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων για τα έτη μέχρι το 2012 ως εξής:

Για τα ταμεία ΤΑΠΟΤΕ, ΟΝ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ έχει προχωρήσει η εκκαθάριση και βρίσκεται σε φάση της ενταλματοποίησης προς πληρωμή με χρονικό ορίζοντα εντός του μήνα Νοεμβρίου, παράλληλα με νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται.

Για τα ταμεία ΙΚΑ, ΤΥΔΚΥ, ΟΠΑΔ, ΤΑΥΤΕΚΩ και ΕΤΑΑ έχει ξεκινήσει η εκκαθάριση αλλά εκκρεμεί η νομοθετική ρύθμιση για την περαιτέρω ενταλματοποίηση και πληρωμή τους που αναμένεται να είναι έως τους πρώτους μήνες του 2017.

Σε κάθε περίπτωση σε όλα τα Ταμεία για το 2012 δεν υφίσταται κούρεμα δαπανών ενώ για το 2011 θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση η οποία θα κινηθεί στα ίδια πλαίσια με την προηγούμενη ρύθμιση για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ειδικά για το ΤΑΠΟΤΕ όπως ενημερωθήκαμε, η αποστολή των δικαιολογητικών από τους Ιατρούς για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα ξεκινήσει στις 17-10-2016 και δεν πρέπει να αποστέλλονται τα δικαιολογητικά τώρα όπως ανεγράφη σε μηνύματα στην e-ΔΑΠΥ. Τυχόν αλλαγές θα αναρτηθούν στην e-ΔΑΠΥ και για αυτό πρέπει οι Ιατροί να παρακολουθούν τα μηνύματα που τους έρχονται.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

1 σχόλιο:

  1. Θα κουρευτούν, θα πληρωθούν και θα φορολογηθούν με τις τωρινές επιβαρύνσεις; Θα λέμε πάλι καλά που δεν παραγράφηκαν; Πιο δυναμικές αντιδράσεις δεν υπάρχουν; Ή είμαστε μάλλον άξιοι της τύχης μας και των μικροσυμφερόντων μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή