Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης παρέστη στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΙΣΑ και ενημέρωσε για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον ιατρικό κόσμο και τους ασφαλισμένους


Δημοσιεύθηκε 22 Σεπτέμβριος 2016

Εκτενή ενημέρωση, για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τόσο τον ιατρικό κόσμο όσο και τους ασφαλισμένους έκανε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης, ο οποίος παρέστη στη σημερινή συνεδρίασή του Δ.Σ του ΙΣΑ.

Με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ συζητήθηκαν τα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου, όπως για παράδειγμα οι νέες συμβάσεις, η πληρωμή των τρεχουσών δαπανών, το καθεστώς αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών κ.τ.λ

Το ΔΣ του Ι.Σ.Α τόνισε ότι ο ιατρικός κλάδος αντιμετωπίζει πλέον σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης ενώ οι ασφαλισμένοι δεν εξυπηρετούνται στον βαθμό που θα έπρεπε βάση των εισφορών τους. Από την πλευρά του ο κ. Μπερσίμης παρουσίασε το σχεδιασμό του Φορέα ,για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του και δεσμεύθηκε για την έγκαιρη αποπληρωμή των οφειλών στους παρόχους.

Ειδικότερα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

Μέχρι τα τέλη του χρόνου θα έχει εκκαθαρισθεί για τις ιατρικές επισκέψεις τουλάχιστον ο Αύγουστος.

Όσον αφορά τα ληξιπρόθεσμα ο Φορέας έχει ήδη λάβει χρηματοδότηση και έχουν ελεγχθεί οι οφειλές του Οίκου του Ναύτη ,ενώ για τα υπόλοιπα ταμεία επίκειται νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να πληρωθούν οι οφειλές με πρόχειρο λογιστικό έλεγχο.

Όσον αφορά το 10% των ετών 2014 και 2015, θα γίνει έλεγχος και θα εκκαθαριστούν μέσα στο 2017 .Ενώ για το clawbackθα δοθεί η δυνατότητα να καταβληθεί σε δόσεις.

Στην συνέχεια έγινε εκτενή συζήτηση ,για τις νέες συμβάσεις του Φορέα με τους κλινικούς γιατρούς. Oπρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε ότι απαιτείται ένα νέο δίκαιο σύστημα που θα καλύπτει τις ανάγκες των ασφαλισμένων και θα ανοίγει την πόρτα σε όλους τους γιατρούς και ειδικά στους νεώτερους.

«Απαιτείται ένα σύστημα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης που θα αντιμετωπίζει τον ασθενή με σεβασμό και θα καλύπτει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που έχουν χτυπηθεί από την οικονομική κρίση.Hπολιτεία οφείλει να αξιοποιήσει το υψηλά καταρτισμένο επιστημονικό δυναμικό μας. Είναι απαράδεκτο την ώρα που οι ασφαλισμένοι δεν βρίσκουν γιατρό να εξυπηρετηθούν, τα καλύτερα μυαλά της χώρας να φεύγουν στο εξωτερικό για να επιβιώσουν επαγγελματικά».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΠΥ διευκρίνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για τις συμβάσεις που αφορούν διαγνωστικές εξετάσεις ενώ για τις ιατρικές επισκέψεις μελετάται ένα νέο σύστημα που θα βασίζεται στις ανάγκες της κάθε περιοχής με κίνητρα για τους νεότερους γιατρούς.

Στη συνέχεια το Δ.Σ του ΙΣΑ ,έθεσε στον κ. Μπερσίμη κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων καθώς και την κάλυψη των ανασφάλιστων ασθενών.

Ακόμη συζητήθηκε μεταξύ άλλων η παροχή φαρμάκων για τους ψυχιατρικούς ασθενείς καθώς και οι ακτινοθεραπείες για τους ογκολογικούς ασθενείς.

Ο κ. Μπερσίμης διευκρίνισε μεταξύ άλλων ότι ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει τις ακτινοθεραπείες, είναι κοστολογημένες ενώ κάλεσε του ασφαλισμένους σε περίπτωση που γίνονται επιπλέον χρεώσεις να το καταγγείλουν στον Οργανισμό.

Σημειώνεται ότι σήμερα έχουν κληθεί οι Επιστημονικές Ενώσεις προκειμένου να ενημερωθούν για τον ΕΟΠΥΥ και την ΠΦΥ στις 9 μ.μ στα γραφεία του ΙΣΑ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 

7 σχόλια:

 1. Τώρα θα κοιμηθώ......ήσυχος !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. δηλαδη για ολα φταινε οι γκομενες οι πρωην κ οι επομενες????????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΤΟ CLAW BACK ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΙΣ ΠΑΤΟΥΛΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.ΕΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΤΡΩΤΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ.ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ 10% ΤΟΥ 2012 ΚΑΙ 2013 ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ? ΜΟΝΟ ΤΟ 2013 ΚΑΙ 2014 ΥΠΑΡΧΕΙ? ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΤΟ 2017? ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ-ΦΛΕΒΑΡΗ Η ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ? Ε ΡΕ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΗΘΕΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Θα κόψουμε τιμολόγια για 12 μήνες. Θα φορολογηθούμε για 12 μήνες επί φανταστικού τζίρου! θα πληρώσουμε ασφαλιστικές εισφορές (31%) επί του ίδιου φανταστικού τζίρου! ο αφέντης όμως που λέγεται ΕΟΠΥΥ ίσως πληρώσει τους 6 μήνες. Συνάδελφοι γιουσουφάκια εδώ δεν μιλάμε πλέον για λουκέτα αλλά για φυλακή! το καταλαβαίνει κανείς? σίγουρα όχι ο πρόεδρος του ΙΣΑ. Στην επαρχία πρέπει να ξεκινήσει επίσχεση διαρκείας έως 31/12 και βλέπουμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο ΜΠΕΡΣΙΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΝ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ...ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΑΚΩΣ ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ...ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΝΟΗΜΑ ΚΑΘΩΣ ΕΙΤΕ ΘΑ ΠΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΕΙΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΝΙΚΟΣ, ΘΡΑΣΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΣ...ΑΛΛΑ ΑΣ ΤΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΩΣ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΠΡΟΣ... ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ "ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΥΑΛΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ"

  ΑπάντησηΔιαγραφή