Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

«Απολογείται» ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στους γιατρούς του ΙΣΑ! Τι θα πει για χρέη και συμβάσεις

Πέμπτη 22 Σεπτέμβριος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ πάει στους γιατρούς του ΙΣΑ! Τα χρέη, η απολογία και οι δικαιολογίες

«Απολογείται» το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης στους γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο Σωτήρης Μπερσίμης μεταβαίνει στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου του ΙΣΑ Γιώργου Πατούλη,προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για όσα συμβαίνουν στον ΕΟΠΥΥ και βασανίζουν γιατρούς και ασθενείς.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Οργανισμού αλλά και για τα νέα χρέη που δημιουργούνται μέρα με τη μέρα και οδηγούν στο χείλος του οικονομικού γκρεμούτους γιατρούς.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ

Παράλληλα το ΔΣ του ΙΣΑ θα θέσει το θέμα των νέων συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με τους γιατρούς αλλά και το ζήτημα των νέων γιατρών που περιμένουν στην αναμονήγια να συμβληθούν με το σύστημα.

Άλλωστε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης στην πρώτη του αποκλειστική συνέντευξη στο HealthReport.gr είχε δεσμευτεί πως πρώτο του μέλημα θα είναι οι νέοι γιατροί. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε πει αποκλειστικά στο HealthReport.gr: «Ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στο HealthReport.gr: «Τι θα κάνω με τις νέες συμβάσεις και τις πληρωμές των γιατρών»!

Ο Γιώργος Πατούλης

Όμως εννέα μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του όχι μόνο δεν έχουν γίνει συμβάσεις με νέους γιατρούς αλλά δεν έχουν ανανεωθεί ούτε οι υπάρχουσες. Διαβάστε ΕΔΩ γιατί ο ΕΟΠΥΥ δεν ανανεώνει τις συμβάσεις με τους γιατρούς: «Γιατί δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ; Όλο το παρασκήνιο».

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης από την πλευρά του μιλώντας στο HealthReport.gr επισημαίνει τα κρίσιμα θέματα που πρέπει να επιλυθούν άμεσα από τον ΕΟΠΥΥ: «Πρέπει να σκύψουν άπαντες στο χώρο της Υγείας και της Πρωτοβάθμιας γιατί όλα διαλύονται. Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση συνεχίζεται, πρέπει να δώσουν με ποιότητα υπηρεσίες υγείας σε όλους τους κατοίκους με ευθύνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου