Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Έρχεται ο ηλεκτρονικός φάκελος για κάθε ασθενή! Τι θα περιλαμβάνει

Πέμπτη 22 Σεπτέμβριος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 
Health Report.gr

Μέσα από ένα ηλεκτρονικό σύστημα που θα είναι συνδεδεμένο με όλη τη χώρα θα παρακολουθείται πολύ σύντομα όλη η πορεία της υγείας των Ελλήνων ασθενών.

Ειδικότερα με βάση τα σχέδια του υπουργείου Υγείας, τους επόμενους μήνες, θα αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά το πρόγραμμα ηλεκτρονικής παρακολούθησης της πορείας των ασθενών.

Στο πλαίσιο αυτό όπως και επισήμως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας θα δημιουργηθεί ο ατομικός ηλεκτρονικός φάκελος υγείας.

Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει γίνει, όλα τα νοσοκομεία, οι μονάδες του ΠΕΔΥ, οι νέες Τοπικές Μονάδες Υγείας θα συνδεθούν μέσω ενός κοινού ηλεκτρονικού προγράμματος, ώστε τον κάθε ασθενή να τον συνοδεύει και ο ηλεκτρονικός του φάκελος ανεξάρτητα από το ποια μονάδα υγείας και σε ποια πόλη θα επισκεφτεί.

Ο φάκελός του θα περιλαμβάνει αναλυτικά τι εξετάσεις έχει κάνει, τι φάρμακα έχει λάβει αλλά και όλες τις επισκέψεις που έχει πραγματοποιήσει σε μονάδες και γιατρούς ανά τη χώρα.

Θα περιγράφεται αναλυτικά το ιστορικό του ώστε να μπορεί να υπάρχει συνέχεια στην ιατρική παρακολούθηση.

Το ηλεκτρονικό σύστημα που θα «στηθεί» θα συνδέεται και με την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου υγείας ώστε μελλοντικά να μπορούν να ελέγχονται και όλες οι δαπάνες μέσω της διασταύρωσης στοιχείων που θα γίνεται.

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο το οποίο έχει απαιτήσει εδώ και χρόνια η τρόικαπροκειμένου να μπορούν να ελεγχθούν όλες οι κινήσεις που γίνονται ανά ασθενήστη χώρα αλλά και για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Παράλληλα με τον ηλεκτρονικό φάκελο θα μπορεί να υπάρξει και καλύτερη εφαρμογή των προγραμμάτων πρόληψης, ευελπιστεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Όπως λένε πηγές του HealthReport.gr, προς ώρας το πρόβλημα εστιάζεται σετεχνικά ζητήματα και ποιος θα αναλάβει να διαχειριστεί όλο το έργο της καταγραφής και ανανέωσης των στοιχείων των ασθενών, δεδομένου ότι οι περισσότερες μονάδες υγείας και τα νοσοκομεία στερούνται τεχνολογικού εξοπλισμού.

3 σχόλια:

  1. Πολυ καλο για να ειναι αληθινο σε μια χωρα οπου τιποτα δεν δουλευει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα το αναλάβουν οι 25 ΤΟΜΥ, με προσωπικό... ΠΟΥ θα προσληφθεί, με χρήματα... ΠΟΥ θα παρακαλέσουμε να πάρουμε από το ΕΣΠΑ, την ώρα που αδυνατούμε να πληρώσουμε το ΙΚΑ και τα δημόσια οικονομικά καταρρέουν, παρασύροντας χιλιάδες επιχειρήσεις στον αφανισμό... Προσώπικά, για πρώτη φορά, δεν μπορώ να πληρώσω Εφορία, ΙΚΑ προσοωπικού και πάει λέγοντας... Φέτος η στάση πληρωμών έφτασε στο απροχώρητο... Δυο φορές χειρότερα από πέρυσι... Και θέλουν να να καταπολεμήσουν την ανεργία και την εισφοροδιαφυγή...! Εισφοροδιαφυγή με δεκαπλάσσια ποσά χρεωστούμενα από το Δημόσιο, χωρίς δυνατότητα συμψηφισμού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι , θα κάνουμε ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο, στη χώρα που για να κάνει ο ασθενής πλήρη έλεχγο, καρκινικούς δείκτες, αντισώματα ηπατίτιδας και HIV, πλήρη θυρεοειδή και όλα αυτά, έτσι για να δει που βρίσκεται και επειδή έτσι του είπε η γειτόνισσα, του γράφει ο γιατρός 3 σελίδες εξετάσεις κατεβατο και κοτσάρει και διάγνωση, καρδιακή ανεπαρκεια, ΣΔ, υπερλιπιδαιμία, ca παχέος, υποθυρεοειδισμός, χρόνια ηπατίτδα. Ωράιο ιατρικό φάκελο θα έχει αυτός
    Ασε που πολλές φορές με ένα βιβλιάριο κάνουν εξετάσεις και γράφουν τα φάρμακά τους και 3-4 άλλοι. Και αυτό θα έχει ωραίο και αξιόπιστο ιατρικό φάκελο. Θα το δει καμιά ιδιωτική ασφαλιστική και θα τρίβει τα χέρια της με τις εξαιρέσεις που θα βγάλει

    ΑπάντησηΔιαγραφή