Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Παύλος Πολάκης: 6.000 προσλήψεις γιατρών έως το 2019 – Διετείς συμβάσεις για τις καθαρίστριες



Οι συμβάσεις με τις καθαρίστριες δεν μπορούν να έχουν διάρκεια μεγαλύτερη των δύο ετών, καθώς αυτό θα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις μετατροπής τους σε αορίστου χρόνου...

IATRONET.GR

Ένα θετικό (εάν ισχύσει) και ένα αρνητικό νέο, έδωσε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σε εκπροσώπους των εργαζομένων, οι οποίοι έκαναν συγκέντρωση στην Αριστοτέλους.

Το θετικό είναι ότι θα γίνουν προσλήψεις μόνιμων γιατρών και το αρνητικό ότι οι καθαρίστριες που προσλαμβάνονται με ατομικές συμβάσεις δεν θα μείνουν πάνω από δύο χρόνια στις θέσεις τους.

Ο Παύλος Πολάκης προανήγγειλε μία δέσμη 6.000 προσλήψεων μονίμων γιατρών για τα δημόσια νοσοκομεία έως το 2019.

Οι θέσεις – είπε – θα ξεκινήσουν να καλύπτονται από το 2017 με 2.000 προσλήψεις. Θα ακολουθήσουν άλλες 2.000 το 2018 και επιπλέον 2.000 το 2019.

Ο αναπληρωτής υπουργός δεσμεύτηκε και για 1.200 προσλήψεις νοσηλευτών το επόμενο διάστημα.

Η αναφορά του αναπληρωτή υπουργού σε προσλήψεις αντιμετωπίστηκε με έντονες επιφυλάξεις, δεδομένης της δεινής κατάστασης που παρατηρείται σήμερα με τη στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων.

Εκτιμάται ότι οι κενές θέσεις προσωπικού σε ολόκληρη τη χώρα ανέρχονται σε 30.000, ενώ οι κενές θέσεις γιατρών ΕΣΥ αγγίζουν ή ξεπερνούν τις 5.000.

Καθαρίστριες

Στον αντίποδα του θετικού νέου, ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε και στις καθαρίστριες, οι οποίες υπογράφουν ατομικές συμβάσεις με τα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, οι συμβάσεις δεν μπορούν να έχουν διάρκεια μεγαλύτερη των δύο ετών, καθώς αυτό θα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις μετατροπής τους σε αορίστου χρόνου.

Κάτι τέτοιο, όμως, δεν επιτρέπεται από το μνημόνιο και έτσι θεωρείται βέβαιο ότι οι καθαρίστριες και το λοιπό προσωπικό που υπογράφει τέτοιες συμβάσεις (προσωπικό φύλαξης και τραπεζοκόμοι) θα απολύεται μετά τη διετία.

Δημ.Κ.

3 σχόλια:

  1. 6000 γιατροί στα νοσοκομεία + 3200 προσωπικό στην ΠΦΥ = 9200 προσλήψεις στην Υγεία ! Τέλεια ! Και αυτές οι προσλήψεις από το......ΕΣΠΑ θα είναι ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχαχα.ΚΑΙ ΝΑΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥΣ.ΟΤΑΝ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΕΣΠΑ ΤΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή