Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Δελτίο τύπου ΠΙΣ: Επίσπευση των πληρωμών και υπογραφή νέων συμβάσεων


Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Επίσπευση των πληρωμών και υπογραφή νέων συμβάσεων για τους παρόχους υπηρεσιών υγείας ζητεί ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. 

Την επίσπευση των πληρωμών των παρόχων υπηρεσιών υγείας για υπηρεσίες του Απριλίου και ακολούθως των υπολοίπων μηνών, ζήτησε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκος από την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016. 

Ο κ. Βλασταράκος τόνισε ότι ορισμένοι ιατροί δεν έχουν ακόμη πληρωθεί για υπηρεσίες που έχουν προσφέρει τον Μάρτιο, και κάλεσε τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να τακτοποιήσει σύντομα τις εκκρεμότητες ώστε ο Οργανισμός να είναι εντάξει με τις συμβατικές του υποχρεώσεις. 

Επίσης, ζήτησε να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για την υπογραφή των νέων συμβάσεων με παρόχους υπηρεσιών υγείας, προκειμένου να δοθεί «ανάσα» ιδίως στους νέους ιατρούς που επιθυμούν να μείνουν και να εργαστούν στην Ελλάδα. 

Αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι το 2012 και την αποπληρωμή της παρακράτησης του 10% από το 2012-2015, ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. ζήτησε να τακτοποιηθούν άμεσα και υπενθύμισε ότι έχει οριστεί για τις αρχές Νοεμβρίου η εκδίκαση τη αγωγής που έχει καταθέσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος γι αυτό το θέμα. 

Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρης Μπερσίμης ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Π.Ι.Σ. ότι είναι ήδη έτοιμη η Νομοθετική Ρύθμιση που αφορά την αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων οφειλών μέχρι το 2012 (ΟΠΑΔ κ.λπ.) και της παρακράτησης του 10% για τα έτη 2012-2015. 

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος τονίζει για μία ακόμη φορά ότι προσπαθεί με κάθε τρόπο να υπερκεραστούν εμπόδια και δυσλειτουργίες, προκειμένου να φθάσει ο ΕΟΠΥΥ στο σημείο να πληρώνει έγκαιρα τις υπηρεσίες που παρέχουν οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό επαγγελματίες υγείας, παρά τις πολλές οφειλές των Ασφαλιστικών Ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ. 

Η κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ δεν ωφελεί κανέναν, ούτε παρόχους, ούτε ασθενείς. Γι αυτό θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα και η ηλεκτρονικοποίηση του συστήματος με στόχο την έγκαιρη αντιμετώπιση δυσλειτουργιών και ελλειμμάτων. 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

5 σχόλια:

  1. Άμα το είπε ο Μπερσίμης....τα πιάσαμε τα λεφτά μας...Κυριολεκτικά όμως...Θα βγάλει κάποια ανακοίνωση πως ενταλματοποιούνται οι επισκέψεις στο 100% των γιατρών για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, οι γιατροί θα περιμένουν ακόμα τον Φεβρουάριο και αυτός θα πανηγυρίζει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί τόση επιμονή με την υπογραφή νέων συμβάσεων;

    Λέτε πως θα είναι για καλό; Νομίζετε ότι θα έχουν κάτι το ευνοϊκό;

    Χειρότερα θα ναι και το μικρό κονδύλι του ΕΟΠΥΥ θα τεμαχιστεί (ή καλύτερα να πω θρυμματιστεί) σε ακόμα περισσότερους.
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΕΛΕΙΑ...ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΕΙΜΑΙ ΗΣΥΧΟΣ..ΟΛΑ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!!ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΕΤΕ!!ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ 10Ο ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟΝ 3Ο..ΡΕ ΠΟΟΣΗ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΑΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ.ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ.5-7 ΠΑΘΟΛΟΓΟΥΣ,ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ.3-5 ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥΣ,ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΥΣ.ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ 1-2 ΑΤΟΜΑ.
    ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΜΕ 30% ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΩΝ.
    ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΙΚΑΤΖΗΔΕΣ 55ΑΡΗΔΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΜΕ ΧΡΥΣΕΣ ΜΑΣΕΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή