Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Υπάλληλος νοσοκομείου “έβαζε χέρι” στα λεφτά συναδέλφων του!


Μέρος να κρυφτεί δεν βρίσκει ένας υπάλληλος του Νοσοκομείου Χαλκίδας, ο οποίος για χρόνια και κατ’ εξακολούθηση “έβαζε χέρι” στα λεφτά των συναδέλφων του, όπως αποκάλυψε Ένορκη Διοικητική Εξέταση που πραγματοποιήθηκε.

Εκμεταλλευόμενος τη θέση του στο γραφείο μισθοδοσίας και το γεγονός ότι δεν γινόταν έλεγχος από τους υπευθύνους, αλλοίωνε τις μισθοδοτικές καταστάσεις, αφαιρώντας ποσά που αναλογούσαν σε εργαζόμενους. Στη συνέχεια, πίστωνε το λογαριασμό συνταξιοδοτηθέντα υπαλλήλου μηνιαίως με μεγάλα χρηματικά ποσά. Η ζημιά για το χρονικό διάστημα 2012-2016 ανήλθε συγκεκριμένα στα 156.614,19 ευρώ. Ο αδίστακτος υπάλληλος “τσέπωσε” επιπλέον 5.131,99 ευρώ αναδρομικά για τα έτη 2011-2012, ζημιώνοντας συνολικά το Νοσοκομείο με το ποσό των 161.746,18 ευρώ.

Ήδη, ο υπάλληλος τέθηκε σε αργία μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ, έχοντας υποπέσει σε παράβαση καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα ή άλλους ειδικούς ποινικούς νόμους και απόκτηση οικονομικού οφέλους ή ανταλλάγματος προς όφελος του ιδίου του υπαλλήλου ή τρίτου προσώπου κατά την άσκηση των καθηκόντων του ή εξ αφορμής αυτών. Ο φάκελός του διαβιβάστηκε και στον Εισαγγελέα για την περαιτέρω ποινική δίωξη.

Η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, αποφάσισε παράλληλα την κίνηση πειθαρχικής διαδικασίας για δύο (2) ακόμα υπαλλήλους που είχαν την ευθύνη εποπτείας του… “μακρυχέρη” υπαλλήλου. Για λόγους προστασίας του δημόσιου συμφέροντος, οι δύο υπάλληλοι τέθηκαν επίσης σε αργία, καθώς εκτιμήθηκε ότι από τη συνέχιση εκτέλεσης των καθηκόντων τους διακυβεύεται το συμφέρον της υπηρεσίας.

3 σχόλια:

  1. Από την Διοίκηση (περίπτωση Τομπούλογλου), τα "φακελλάκια" κακών συναδέλφων, έως τους υπαλλήλους (ακόμα ψάχνουν το ...πετρέλαιο στο Νοσοκομείο Ρόδου), τα Νοσοκομεία είναι ο ορισμός της διαφθοράς και διαπλοκής. Η λύση: σύμπτηξη Νοσοκομείων, όλα σε ιδιώτες (εκτός Τμημάτων Επειγόντων) και χαμηλός φόρος 10% σε ιδιώτες συναδέλφους/ελεύθερους επαγγελματίες.

    Συναδελφικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τα επείγοντα!Αλλιως ολα θα βαφτίζονται επείγοντα.

      Διαγραφή