Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

“Ξέφυγε” η Διοίκηση στο ΓΝ Πατρών


Την ταινία «η κόρη μου η σοσιαλίστρια» έφεραν στο νου τα ανήκουστα που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια κινητοποίησης των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών “Άγιος Ανδρέας”.

Αντιδρώντας σε ενέργειες και αποφάσεις της νεοδιορισθείσας Διοίκησης που χαρακτηρίζει παράτυπες, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μαζί με εργαζόμενους επισκέφθηκε το γραφείο του Διοικητή για να ζητήσει απαντήσεις. Ο Διοικητής όμως δεν επέδειξε διάθεση διαλόγου, ενώ υπεραμύνθηκε των ενεργειών του. Έτσι, οι εργαζόμενοι προέβησαν σε συμβολική κατάληψη του γραφείου του, διαμαρτυρόμενοι για τη στάση του. Πού να φανταζόντουσαν όμως ότι εκεί θα εμφανιζόταν ο… «μεγάλος αδερφός».

Ο λόγος για την υπό διορισμό Υποδιοικήτρια, η οποία έβγαλε το κινητό της και άρχισε να καταγράφει τους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση. Η ιστορία αυτή, μάλιστα, κράτησε σχεδόν 5 λεπτά. Όπως υποστηρίζει το Σωματείο, παρά τις σχετικές συστάσεις αρνήθηκε να αποχωρήσει παρότι βρισκόταν παράτυπα στο χώρο, αφού δεν έχει δημοσιευτεί ο διορισμός της στο ΦΕΚ ούτε βεβαίως έχει ορκιστεί.

Το πρωτόγνωρο γεγονός επιδείνωσε, όπως ήταν αναμενόμενο, τις ήδη κακές σχέσεις ανάμεσα στους υπαλλήλους και στη Διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, με τους πρώτους να την κατηγορούν για παράνομες αντικαταστάσεις των προϊσταμένων (εδώ), ανάθεση παράλληλων καθηκόντων, παράτυπη σύσταση και λειτουργία Υπηρεσιακού Συμβουλίου, καθώς και για τη μετακίνηση υπαλλήλου από τον ελλιπέστατο κλάδο των τραυματιοφορέων, μεταξύ άλλων.

«Μετά από αυτή την εξέλιξη για την οποία διαμαρτυρόμαστε εντονότατα, εκτιμούμε ότι η εν λόγω κυρία την οποία και καταγγέλλουμε, δεν έχει πλέον καμία θέση σ΄ αυτόν εδώ τον χώρο. Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό εάν και εφ΄ όσον έχει την στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία να σταματήσει αμέσως τις σχετικές διαδικασίες διορισμού της σ΄ αυτήν την θέση και βεβαίως να επαναφέρει στην τάξη τον διορισμένο εκ μέρους τους Διοικητή του Νοσοκομείου» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου