Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

“Πετούν το γάντι” οι φυσικοθεραπευτές

Posted By: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus

Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού λέει η παροιμία και μάλλον κάπως έτσι σκέφτεται και η Διοίκηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθετραπευτών (ΠΣΦ) αναφορικά με την απώλεια του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.

Οι φυσικοθεραπευτές την Δημοσίων δομών (Νοσοκομεία, μονάδες πρόνοιας κλπ), παλαιότερα ήταν δικαιούχοι του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους, εφόσον εργάζονται στους ίδιους χώρους και υπό τις ίδιες συνθήκες με τους Νοσηλευτές-Παρασκευαστές, με τους εργαζόμενους στη σίτιση και στον ιματισμό, κ.λπ. Με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, ωστόσο, το συγκεκριμένο επίδομα αντικαταστάθηκε από το λεγόμενο Νοσοκομειακό επίδομα, κάτι που χαρακτηρίστηκε άδικο απ’ όλους τους Υπουργούς Υγείας από το 2012 μέχρι και σήμερα. Μάλιστα, ο ίδιος ο Ανδρέας Ξανθός κατά τη συζήτηση στη Βουλή του παράλληλου προγράμματος, είχε ενστερνιστεί το αίτημα του ΠΣΦ για την αποκατάσταση της προαναφερόμενης αδικίας. Παρά ταύτα, μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία κίνηση διόρθωσης της αδικίας από την σημερινή κυβέρνηση.

Έχοντας αταλάντευτη στάση απέναντι στο συγκεκριμένο ζήτημα, η Διοίκηση του ΠΣΦ καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους – μέλη του, να συμμετάσχουν μαζικά στην 4ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών. Την ακριβή ημερομηνία της κινητοποίησης θα ορίσει το προγραμματισμένο ΔΣ που θα συγκληθεί το Σάββατο 1 Οκτωβρίου.

«Το αστείο κράτησε πολύ» σχολιάζει ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Πέτρος Λυμπερίδης. «Σε περίπτωση που οι διοικούντες συνεχίσουν να θεωρούν τους μάχιμους φυσικοθεραπευτές την Δημοσίων δομών, διοικητικό προσωπικό και να θεωρούν ότι δεν έρχονται σε επαφή με ασθενείς, θα προτρέψουμε τα μέλη μας σε άλλου είδους αντιδράσεις όπως άρνηση εκτέλεσης καθήκοντος» συμπληρώνει.

1 σχόλιο:

  1. Καλα ειστε παιδια, μη μηλάτε καθολου. Ωραριο της πλακας , μαυρα απο τα εξω, φυσιοθεραπευτηρια στο ονομα υπαλληλου. Μη τα θελετε και ολα δικά σας. Βεβαια την πληρωνουν και εδω οι συνεπεις και φιλοτιμοι αλλα τι να κανουμε..... Ανθυγιεινο να παρει ο νοσηλευτής στη παθολογική , στη μοναδα στεφανιαιων, στο ακτινολογικό κλπ. Οχι και σεις ρε παιδια ημαρτον!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή