Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Στο Παρατηρητήριο Τιμών τα ραδιοφάρμακα

- Virus.com.gr

Τη συγκρότηση 7μελούς Επιτροπής ραδιοφαρμάκων και ραδιοσιοτόπων, με αναδρομική ισχύ από 1.2.2016, αποφάσισε η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας που συνήλθε σε ολομέλεια στις 7 Σεπτεμβρίου 2016.

Αντικείμενο εργασίας της Επιτροπής είναι η ένταξη των εν λόγω σκευασμάτων στο Παρατηρητήριο Τιμών, προκειμένου να υπάρξει διαφάνεια στις συναλλαγές με το Δημόσιο.

Το στοιχεία που είχαν δημοσιευτεί τον περασμένο Μάρτιο για την προμήθεια ραδιοφαρμάκων χωρίς διαγωνιστικές διαδικασίες αλλά με εξωσυμβατικές προμήθειες σε τέσσερα μεγάλα νοσοκομεία, είναι ενδεικτικά του «πάρτυ» που γίνεται σε βάρος του Δημοσίου. Όπως είχε προκύψει από τον έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, τα ραδιοφάρμακα είχαν αγοραστεί με 10πλάσιο «καπέλο» στην τιμή της ελεύθερης αγοράς. Το σχετικό πόρισμα του ΣΕΥΥΠ, μάλιστα, επέρριπτε ευθύνες τόσο σε υπηρεσιακούς παράγοντες και στη Διοίκηση του «Αγίου Σάββα» που θα διενεργούσε τον ενιαίο διαγωνισμό, όσο και στην ίδια την ΕΠΥ που καθυστέρησε να διεκπεραιώσει τα αιτήματα για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

Επισυνάπτεται η απόφαση της ΕΠΥ: epitropi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου