Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΙΣ Αιγίου : Αυξημένες ανάγκες αιμοδοσίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ 
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ 
Φεϊζοπούλου 8, ΑΙΓΙΟ 25 100 
Τηλ. 26910 28061 
Fax. 26910 28481 
email: isaigiou@gmail.com 

Αίγιο 28.9.16 
Αριθμ.Πρωτ. 17262 

ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

Οι πρώην Δήμοι Μόβρης και Λαρισσού Αχαϊας εμφάνισαν πρόσφατα κρούσματα ελονοσίας. Για τον λόγο αυτό και για διάστημα 18 μηνών οι αιμοδότες των παραπάνω περιοχών αποκλείονται από την αιμοδοσία.

Σαν αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης παρουσιάζεται έλλειμμα στον αριθμό φιαλών αίματος που έχει η Αχαΐα για τις ανάγκες της.

Η περιοχή μας η Αιγιάλεια έχει αρκετούς νέους συμπολίτες μας πάσχοντες από Μεσογειακή αναιμία, που υποβάλλονται σε μεταγγίσεις αίματος ανά 20ήμερο στην Πάτρα. Επίσης έχει ανάγκες αίματος για τακτικά και έκτακτα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Ανατολικής Αιγιάλειας, όπως επίσης και για μεταγγίσεις σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα που παρουσιάζουν αναιμία.

Πιστεύουμε ότι τα Διοικητικά Συμβούλια των φορέων της περιοχής μας θα ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αιγίου και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας θα οργανώσουν ημέρες εθελοντικής αιμοδοσίας για τα μέλη τους.

Η Αιμοδοσία αποτελεί κορυφαία πράξη εθελοντισμού, αλληλεγγύης και προσφοράς στον συνάνθρωπό μας, που έχει ανάγκη μετάγγισης αίματος.

Για τον ΙΣ Αιγίου

Ο Πρόεδρος
Σ. Κοίλιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου