Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Βόμβα Ρομπόλη: «Τρύπα» 4 δισ. φέτος στα Ταμεία - Νέες μειώσεις στις συντάξεις



«Στο τέλος του 2016 όλο το ασφαλιστικό σύστημα θα έχει ένα έλλειμμα της τάξης των 4 δισ. ευρώ» δήλωσε ο καθηγητής Οικονομικών Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, Σάββας Ρομπόλης, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.
enikos.gr

«Στο τέλος του 2016 οι δαπάνες της επικουρικής θα είναι 4 δισ. ευρώ και τα έσοδα της θα είναι 2,8 δισ. ευρώ. Η επικουρική θα μπει στο 2017 με ένα έλλειμμα 2 δισ. ευρώ» σημείωσε ο καθηγητής Οικονομικών Κοινωνικής Πολιτικής και τόνισε ότι «από τη στιγμή που το σύστημα επικουρικής ασφάλισης έχει γίνει ένα σύστημα νοητής κεφαλαιοποίησης, δηλαδή οι δανειστές απαγορεύουν στον κρατικό προϋπολογισμό να χρηματοδοτεί κάποια από τα ελλείμματα της επικουρικής ή θα αυξηθούν οι εισφορές ή θα μειωθούν οι παροχές».

Ερωτηθείς για το τι μπορεί να γίνει ώστε να μην υπάρξουν νέες μειώσεις στις συντάξεις ο κ. Ρομπόλης απάντησε ότι «ο μόνος τρόπος είναι να παρατείνουμε λίγο την χορήγηση των συντάξεων, αντί να τις δίνουμε σε 1 με 1,5 χρόνο να τις δίνουμε σε 2 χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου