Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Σε εφαρμογή το μητρώο ασθενών με διαβήτη του ΕΟΠΥΥ από σήμερα- Υποχρεωτική η καταχώρηση


Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ

Σε εφαρμογή τίθεται, από σήμερα, από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) το μητρώο ασθενών με διαβήτη και η καταχώρηση είναι υποχρεωτική.

Ο ΕΟΠΥΥ διευκρινίζει ότι σε περίπτωση που ο ασθενής/ασφαλισμένος δεν είναι καταχωρημένος στο μητρώο τότε δεν θα δύναται να εκδοθεί γνωμάτευση για τα αναλώσιμα υλικά σακχαρώδη διαβήτη, καθώς και για τα αναλώσιμα υλικά αντλιών έγχυσης ινσουλίνης.

PRONEWS.GR 

Σχετικά με την καταχώρηση των ασθενών στο μητρώο διαβήτη, ο ΕΟΠΥΥ, προχώρησε στη δημιουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής στην οποία θα πρέπει να εγγραφούν από τους θεράποντες γιατρούς τους οι ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη.

Συγκεκριμένα ο πιστοποιημένος στο μητρώο του ΕΟΠΥΥ παθολόγος, παιδίατρος και ενδοκρινολόγος, με τους ίδιους κωδικούς που χρησιμοποιεί για την έκδοση γνωματεύσεων εισέρχεται στην ιστοσελίδα www.eopyy.gov.grστο πεδίο «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ» -- «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ» - «Μητρώο Σακχαρώδη Διαβήτη» και εν συνεχεία ακολουθεί τις συνημμένες οδηγίες για την καταχώρηση του ασθενούς στο μητρώο.

Όταν ένας γιατρός προσπαθήσει να δημιουργήσει νέο φάκελο ασθενή, θα ενημερώνεται από το σύστημα αν είναι ήδη καταχωρημένος ή όχι.

6 σχόλια:

  1. ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ .
    ΟΧΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ήθελες μνησικακε βολεμενε! Πώς να πάει με χαιρεκακιες μπροστά το επάγγελμα μας.για τέτοιους σαν εσένα μας κοελεοιδευει το κρατος

      Διαγραφή
    2. Στο Υπουργείο , όταν λέμε παθολόγος εννοούμε γενικός ιατρός. Καταλαβετέ το πιά !

      Διαγραφή
  2. Αντε με το καλο παιδια, βαλτε μας μητρωα σε ολα τα φαρμακα για να μη μπορουμε να γραψουμε τιποτα. Εκει να δειτε οικονομια που θα πεσει ... Που θα παει ομως, θα γερασετε κι εσεις φωστηρες... Το πιατο τρωγεται κρυο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητοί συναδελφοι της Γενικης Ιατρικης,
    Ο Νόμος είναι σαφής.
    Και οι ποινές/κυρώσεις υπάρχουν.
    Όσοι θέλετε να συνταγογραφησετε,
    Θα καθίσετε στο σκαμνί.
    Δοκιμάστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή