Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Συλλαλητήριο στη Ζάκυνθο για την κλειστή μονάδα εντατικής θεραπείας



Σοβαρά προβλήματα και με την παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου του νησιού καταγγέλλει το σωματείο.

Onmed.gr

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα, για την κλειστή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας του νησιού, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου και σωματείων εργαζομένων του νησιού.

Αίτημα των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο είναι η στελέχωση της μονάδας η οποία είναι πλήρως εξοπλισμένη αλλά δεν μπορεί να λειτουργήσει. Τις προηγούμενες μέρες, καταγγέλθηκε ότι τρεις βαριά πάσχοντες Ζακυνθινοί κατέληξαν ενώ περίμεναν στη λίστα αναμονής για κρεβάτι στην εντατική.

Το νοσοκομείο Ζακύνθου βρίσκεται εδώ και δύο μήνες στην επικαιρότητα, λόγω πολλαπλών ελλέιψεων και προβλημάτων. Τον προηγούμενο μήνα, παραιτήθηκε σύσσωμο το επιστημονικό συμβούλιο, με σοβαρές καταγγελίες για τη λειτουργία του νοσοκομείου. Σύμφωνα με τα μέλη του Συμβουλίου, τον τελευταίο χρόνο, έχουν αποχωρήσει από το νοσοκομείο 4 παιδίατροι, δύο καρδιολόγοι, ένας δερματολόγος και ένας χειρουργός.

Στον αέρα φαίνεται πως είναι η Παιδιατρική Κλινική, αφού σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου, «στις 18 Ιανουαρίου δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης η παραίτηση του διευθυντή, με αποτέλεσμα το τμήμα να κινδυνεύει άμεσα με λουκέτο, καθώς οι ειδικευόμενοι ιατροί δεν έχουν δικαίωμα να εργάζονται χωρίς εποπτεύοντα ειδικευμένο παιδίατρο».

Η διοίκηση φέρεται να προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα με προσωρινές μετακινήσεις παιδιάτρων από άλλα νοσοκομεία της δυτικής Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου