Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Το τετ-α-τετ Ζάεφ με Σόρος στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός και η οργή του Καμμένου

Newsroom , CNN Greece

Πηγή: TWITTER

Τη στιγμή που η Συμφωνία των Πρεσπών συζητείται εντός της ελληνικής Βουλής, Ζόραν Ζάεφ και Τζορτζ Σόρος συζήτησαν εκτενώς για την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της κυβέρνησης της πΓΔΜ, αυτά τα δύο ζητήματα αποτελούν «κλειδιά» για τη σταθερότητα και την ασφάλεια τόσο στη χώρα όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Ζάεφ και Σόρος συζήτησαν επίσης για τη διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ της πΓΔΜ και των Ιδρυμάτων Ανοικτής Κοινωνίας (Open Society Foundations) του δισεκατομμυριούχου επενδυτή, «για την παροχή καλύτερων δυνατοτήτων για τη φροντίδα και την προσχολική εκπαίδευση παιδιών και για τη μεγαλύτερη συμμετοχή των Ρομά σε διάφορους τομείς της κοινωνίας».

«Κατά τη συζήτηση», σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, «δόθηκε έμφαση στη σημασία μίας εθνικής στρατηγικής για την κοινωνία και την πολυπολιτισμικότητα».

Η συνάντηση των δυο δεν «γλίτωσε» πάντως από τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ., Πάνο Καμμένο, ο οποίος σχολίασε μέσω Twitter:


Φιλανθρωπικό έργο μέσω ΜΚΟ, μέσω «επιχειρηματικών συμφωνιών»,μέσω χρηματοδοτήσεων δήμων, ΜΜΕ, βοηθά να αλλάζουν συνειδήσεις.Όσοι μιλάμε απειλούμαστε με δίκες.. Τα χρήματα κάποτε τελειώνουν, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΤΕ Την προηγούμενη φωτό την ζω, την επόμενη ελπίζω να μην τη δούμε ποτέ....Ελπίζω επίσης έστω και τις τελευταίες στιγμές να καταλάβουν όσοι δεν συμμετέχουν στο έγκλημα με ανταλλάγματα τί πραγματικά συμβαίνει, και σαν ´Ελληνες να αποφασίσουν και να μπλοκάρουν με την ψήφο το έγκλημα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου