Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για τη Συμφωνία: Φεύγει το εμπόδιο για την ένταξη της Μακεδονίας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ!



Ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών έκανε μία δήλωση στην οποία παντού αναφέρεται στη γειτονική χώρα με το όνομα «Μακεδονία»

protothema.gr

Πανηγυρίζει η Αγκυρα μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο! Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έσπευσε να χαιρετίσει την κύρωση με μία δήλωση στην οποία παντού η γειτονικη χώρα αναφέρεται ως Μακεδονία!

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, πλέον ξεπεράστηκαν τα εμπόδια για την ένταξη της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Δείτε πώς απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, σε ερώτηση δημοσιογράφου για την κύρωση της Συμφωνίας από το ελληνικό κοινοβούλιο:

«Η Τουρκία έχει αναγνωρίσει τη Δημοκρατία της Μακεδονίας με το συνταγματικό της όνομα από την ανεξαρτησία της και έπειτα. Η διαφωνία, επονομαζόμενη “ονοματολογικό ζήτημα” συνιστά εμπόδιο, ιδιαίτερα για τη διαδικασία ένταξης της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ εδώ και 27 χρόνια. Καλωσορίζουμε την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών, που παρέχει μια λύση σε αυτό το ζήτημα, στη Βουλή της Ελλάδας μετά το κοινοβούλιο της Μακεδονίας, με την αντίληψη ότι αυτό το εμπόδιο για την ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ έχει τώρα ξεπεραστεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου