Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

ΕΟΠΥΥ: Ειδική αγωγή και οπτικά στις προτεραιότητες του νέου προέδρου Βασίλη Πλαγιανάκου

newsbomb.gr

Η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ενέκρινε το διορισμό του Βασίλη Πλαγιανάκου στην προεδρία του ΕΟΠΥΥ

Ο Βασίλης Πλαγιανάκος ανέλαβε και επισήμως καθήκοντα προέδρου στον ΕΟΠΥΥ, από σήμερα, Δευτέρα (28/01/2019).

Ο διορισμός του είχε εγκριθεί από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, όμως μόλις την προηγούμενη Παρασκευή (25/01/2019) δημοσιεύθηκε το σχετικό ΦΕΚ.

Ήδη ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ έχει πραγματοποιήσει επαφές με τους περισσότερους θεσμικούς φορείς των παρόχων υπηρεσιών υγείας. Στις συναντήσεις, οι οποίες είχαν πιο πολύ χαρακτήρα γνωριμίας παρά συγκεκριμένη ατζέντα, όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων αναγνώρισαν το έργο που έχει συντελεστεί στον Οργανισμό το προηγούμενο διάστημα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ που σήμερα βρίσκονται κάτω από 150 εκατ. ευρώ. Πηγές του Οργανισμού σημειώνουν ότι, για το ποσό αυτό δεν φέρει ευθύνη ο ΕΟΠΥΥ, καθώς αφορά κυρίως εταιρείες οι οποίες δεν μπορούν να εισπράξουν, λόγω έλλειψης φορολογικής-ασφαλιστικής ενημερότητας κτλ.

Μονόδρομος οι συμβάσεις με όλους τους παρόχους

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ συναντήθηκε και με όλες τις διευθύνσεις του Οργανισμού και ενημερώθηκε για τα θέματα που είναι σε εξέλιξη.

Προτεραιότητα για τον κ. Πλαγιανάκο αποτελεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας συμβασιοποίησης των παρόχων που είναι σε εκκρεμότητα. Αυτό σημαίνει ότι η διαπραγμάτευση για τις συμβάσειςτων οπτικών-οπτομετρών, των θεραπευτών ειδικής αγωγής και των ειδικών γιατρών ξεκινά άμεσα.

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ δεσμεύεται, επίσης, ότι θα συνεχιστεί η πορεία ψηφιακού μετασχηματισμού του Οργανισμού, με στόχο την ελαχιστοποίηση της γραφειοκρατίας. Στο πλαίσιο αυτό, ιεραρχούνται οι άυλες συνταγές και η κατάργηση των ελεγκτών. Επίσης, το επόμενο διάστημα αναμένεται να δρομολογηθεί η λειτουργία νέων φαρμακείωντου ΕΟΠΥΥ καθώς και η δωρεάν αποστολή φαρμάκων στο σπίτι, για συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών.

Για τα παραπάνω μίλησε ο Βασίλης Πλαγιανάκος, κατά την άτυπη τελετή παράδοσης-παραλαβής που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, στον ΕΟΠΥΥ. Παρόντες ήταν και εργαζόμενοι του Οργανισμού, στους οποίους απευθύνθηκε ο κ. Πλαγιανάκος σε πνεύμα αμεσότητας και συνεργασίας.

Παρών στην τελετή ήταν και ο απερχόμενος πρόεδρος, Σωτήρης Μπερσίμης. Ο κ. Μπερσίμης παρέμεινε στο πόστο του μέχρι την τελευταία στιγμή, όπως είχε δεσμευτεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όταν παραιτήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο για να επιστρέψει αποκλειστικά στο ερευνητικό και διδακτικό του έργο στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε αποδέκτης επιστολών αναγνώρισης για το έργο που επιτεύχθηκε στον Οργανισμό κατά τη διάρκεια της θητείας του, και από την πλευρά των εργαζόμενων. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο με το μεγάλο έργο της τελικής εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών που ανέρχονταν σε 2,2 δισ. ευρώ, εξοικονομήθηκαν 220 εκατομμύρια ευρώ σε μία διετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου