Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

ΛΑΕ: Στον Προκρούστη του πλεονάσματος τα δημόσια νοσοκομεία

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019 

/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

naftemporiki.gr

Περιοδεία στο «Αττικό» Νοσοκομείο έκανε την Πέμπτη αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ), με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή, όπου και συζήτησε με εργαζόμενους, το σωματείο τους και ασθενείς.

Σύμφωνα με τη ΛΑΕ, διαπιστώθηκε ότι το νοσοκομείο που φτιάχτηκε για να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες των πολιτών των δυτικών προαστίων, και όχι μόνο, αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα λειτουργίας, «εξαιτίας των χρόνιων παθογενειών στην υγεία, αλλά και της δραματικής υποχρηματοδότησής του από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις.

Προβλήματα που επιδεινώθηκαν δραματικά από την οικονομική κρίση, από το κλείσιμο των ιατρείων του ΙΚΑ, από την απουσία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, από το κλείσιμο των μικρών Νοσοκομείων, από την απουσία Δημόσιων Δομών Αποκατάστασης».

Η Λαϊκή Ενότητα υποστηρίζει πως η διοίκηση του Νοσοκομείου, «ανίκανη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και να σταθεί στο πλευρό των ασθενών και του προσωπικού, χλευάζει για να καλύψει τις ευθύνες της».

Όπως σημειώνει, το φαινόμενο των μόνιμων ράντζων στους διαδρόμους που επανήλθε δριμύτερο, λόγω της οικονομικής κρίσης, αποτελεί «αδιάψευστο μάρτυρα της κατάστασης που επικρατεί και δεν δύναται να προσφέρει στοιχειώδη, ανθρώπινη και ασφαλή περίθαλψη».

Κατά τη ΛΑΕ, οι ελλείψεις σε προσωπικό, οι προσλήψεις σε προσωρινό προσωπικό, με μπλοκάκια, με ΟΑΕΔ, με ΚΕΕΛΠΝΟ, η υπολειτουργία μονάδων (ΜΕΘ), κλειστές μονάδες, οι συχνές βλάβες ιατρικών μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας, όπως ο Μαγνητικός Τομογράφος, τα μηχάνημα των στεφανιογραφιών, «βάζουν σε κίνδυνο τους ασθενείς, ενώ θησαυρίζει ο ιδιωτικός τομέας».

«Το "Αττικό" Νοσοκομείο έχει φτάσει σε κατάσταση υπερκορεσμού και οι πολίτες των δυτικών προαστίων βιώνουν καθημερινά την υποβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών Υγείας» αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα, δηλώνοντας ότι συμπαραστέκεται «στον δίκαιο αγώνα» και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για χρηματοδότηση όλων των αναγκαίων μέσων και υπηρεσιών, ώστε το «Αττικό» να λειτουργεί με βάση τις δυνατότητές του αλλά και τις ανάγκες των ασθενών.

«Τα δημόσια νοσοκομεία μπήκαν στον Προκρούστη του κυβερνητικού πλεονάσματος. Το οικονομικό πλεόνασμα για το οποίο καμαρώνει η κυβέρνηση είναι αιματηρό, έφερε πλεόνασμα ράντζων, αλλά και πλεόνασμα κυβερνητικής υποκρισίας και διοικητικής ανικανότητας στα Νοσοκομεία» καταλήγει η Λαϊκή Ενότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου