Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Στην Πάτρα διαμαρτύρεται η ΠΟΕΔΗΝ για τα προβλήματα των νοσοκομείων της δυτικής Ελλάδας



Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιούν συγκέντρωση στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και πορεία στην υγειονομική περιφέρεια.

Onmed.gr

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει ότι «τα Νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται στο κόκκινο, με στελέχωση κάτω από τα όρια ασφαλείας και εξοπλισμό που καταρρέει.

Για την κινητοποιήση έχει τυπωθεί μάλιστα και αφίσα που απεικονίζει τον πρωθυπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να κρύβουν κάτω από το χαλί τα προβλήματα των νοσοκομείων.

Η Ομοσπονδία εστιάζει στο πρόβλημα των μονάδων εντατικής θεραπείας, των οποίων οι ελλείψεις αναδεικνύονται αυτή την περίοδο, αφού οι ανάγκες σε κρεβάτια εντατικής θεραπείας είναι αυξημένες εξαιτίας των αναπνευστικών λοιμώξεων.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές της Υγείας, σε όλη τη δυτική Ελλάδα λειτουργούν μόλις 23 κλίνες εντατικής θεραπείας, ενώ για τις ανάγκες των 700.000 κατοίκων θα έπρεπε να λειτουργούν 100. Σε όλα σχεδόν τα νοσοκομεία της περιοχής αυτής υπάρχουν κρεβάτια που δεν αξιοποιούνται λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά είναι κλειστές ολόκληρες οι μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Όπως αναφέρουν τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ «διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους, ενώ σε άλλες περιπτώσεις - όπως στο Νοσοκομείο του Ρίου - μετατρέπουν σε ΜΕΘ την αίθουσα ανάνηψης των χειρουργείων και έτσι αναβάλλονται προγραμματισμένα χειρουργεία».

Οι συνδικαλιστές επισημαίνουν και μια σειρά από άλλα προβλήματα, όπως οι ελλείψεις ή οι συχνές βλάβες του εξοπλισμού και οι «λειψές» ιατρικές ειδικότητες.

Στο Ρίο, όπως καταγγέλλουν, οι κενές οργανικές θέσεις φτάνουν το 50% του συνόλου, ενώ στο Καραμανδάνειο παιδιατρικό νοσοκομείο, δεν λειτουργεί μονάδα νεογνών, και τα παιδιά μεταφέρονται στο Ρίο ή στο «Άγιος Ανδρέας».

Στο νοσοκομείο Αιγίου, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, «ο αξονικός λειτουργεί μόνο ένα πρωινό την εβδομάδα, δεν υπάρχουν τραυματιοφορείς και βοηθητικό προσωπικό».

Καταγγέλλονται ελλείψεις και προβλήματα και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της δυτικής χώρας.

Οι συνδικαλιστές έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί της Πέμπτης στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας. Απο εκεί, οι εργαζόμενοι θα κάνουν πορεία προς την 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου