Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Άδειασαν τα Κέντρα Υγείας από γιατρούς! Πόσοι αποχώρησαν

Δήμητρα Ευθυμιάδου 24 Ιανουαρίου 2019

Στα ιδιωτικά τους ιατρεία βρίσκονται ήδη δεκάδες γιατροί των Κέντρων Υγείας(πρώην ΠΕΔΥ) αφού τις προηγούμενες ημέρες παρέλαβαν την πράξη απόλυσής τους από το ΕΣΥ, αφού έληξε η προθεσμία που είχε δοθεί από το υπουργείοΥγείας για να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν από τον κλάδο ώστε να μην αποχωρήσουν από το δημόσιο σύστημα, αλλά και τις δικαστικές μάχες που δόθηκαν, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ήταν ανένδοτη.

Ήδη οι Πράξεις απόλυσης, τα επίσημα έγγραφα δηλαδή για να αποχωρήσουν από το δημόσιο σύστημα, έχουν φθάσει στους περισσότερους γιατρούς οι οποίοι και αποχώρησαν σταδιακά από τις αρχές του έτους.
Με βάση τα μέχρι σήμερα στοιχεία του HealthReport.gr, περίπου 300 γιατροί από τους 600 που είναι υπό απόλυση, αποφάσισαν να αποχωρήσουν και να παραμείνουν στα ιδιωτικά τους ιατρεία. Παρ αυτά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας υποστηρίζει ότι τελικά 6 στους 10 γιατρούς του πρώην ΠΕΔΥ επέλεξαν να παραμείνουν στο ΕΣΥ.

Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι εξαιτίας της απομάκρυνσης των περίπου 300γιατρών των Κέντρων Υγείας (πρώην ΠΕΔΥ), επισπεύδονται οι διαδικασίες για προσλήψεις ιατρικού προσωπικού στα Κέντρα Υγείας. Δείτε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Έρχονται 455 προσλήψεις ιατρικού προσωπικού στα Κέντρα Υγείας! Όλες οι λεπτομέρειες!»

Η υπόθεση πάντως δε φαίνεται να κλείνει οριστικά εδώ καθώς εκκρεμούνακόμη δίκες αφού οι γιατροί των Κέντρων Υγείας έχουν προσφύγει εκ νέου στη Δικαιοσύνη για να αποφύγουν την απομάκρυνσή τους.

4 σχόλια:

  1. τα ξαναγραφω και ελπιζω να τα δημοσιευσεις κ αννα.ι πιο πολλοι μπαινουν.αλλοι επειδη ειναι κοντα στη συνταξη -θελουν 3 η 4 χρονια-δεν τους συμφερει να μπουν.εχουν υποχρεωσεις.πρεπει να δουλεψουν μεχρι οσο αντεχουν.στο ΕΣΥ στα 67 εφυγες.ευκαιρια να μπουν επιτελους ΝΕΟΙ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΥΓΑΝΕ ΕΧΟΥΝ ΚΕΠΑ ΚΑΙ ΕΟΠΥΥΥΥ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ.ΦΤΑΝΟΥΝ 2 ΜΙΣΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ.ΤΑΔΩΣΕ Ο ΚΑΚΟΣ ΑΔΩΝΙς ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΥΣΕ.ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΝ ΕΤΣΙ,ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΑΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΠΙΤΙ.ΕΛΕΟΣ Κ.ΑΝΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σκεψου ομως και το αλλο σεναριο καλε μου συναδελφε οτι ενας τραπεζικος του δημοτικου πηρε προσφατα 200000 € για να αποχωρησει απο την τραπεζα και οι γιατροι πηραν τον π.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έγιναν λήπτες οργάνου,
      Με τους συντρόφους στο ρόλο του δωρητή...

      Διαγραφή
    2. το ξερω.ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΠΑΣΟΚΙΚΑ

      Διαγραφή