Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Με πλαστό πτυχίο ο διοικητής του γενικού νοσοκομείου Νίκαιας


Αποτέλεσμα εικόνας για νοσοκομείο Νικαίας

Πλαστό πτυχίο φέρεται να έχει δηλώσει ο διοικητής του γενικού νοσοκομείου Νίκαιας, Δημήτρης Μπούτος, σύμφωνα με πόρισμα 29 σελίδων του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών δημόσιας Διοίκησης. Όπως αναφέρεται στο επίμαχο έγγραφο, αναμένεται να παραπεμφθεί για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και για αυτό το λόγο έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

https://www.newsone.gr/

Ο κ. Μπούτος διορίστηκε τον Αύγουστο του 2016 στη θέση του διοικητή του γενικού νοσοκομείου Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της κυριακάτικης έκδοσης του «Πρώτου Θέματος». Στην υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ της 5ης Αυγούστου 2016 και υπογράφεται από τον Υπουργό υγείας, Ανδρέα Ξανθό, ο κ. Μπούτος καταγράφεται ως πτυχιούχος Οικονομικών του Εθνικού καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετά όμως από καταγγελίες που έγιναν τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο κ. Μπούτος φαινόταν στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου με διδακτορικό τίτλο στην Οργάνωση και Διοίκηση από το πανεπιστήμιο του Leicester του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε έγγραφη απάντηση του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο ίδιος διενήργησε την αρχική εισαγωγή των στοιχείων του στην απογραφή Και εν συνεχεία πραγματοποίησε την υπαγωγή επικαιροποίηση και επιβεβαίωση των στοιχείων του στο μητρώο.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, υπήρξε αλληλογραφία ανάμεσα στο ΣΕΕΔΔ και τον ΔΟΑΤΑΠ όπου και προέκυψε ότι δεν είχε προηγηθεί η αναγνώριση ισοτιμίας του διδακτορικού τίτλου του κ. Μπούτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου