Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Πλαγιανάκος και με τη...βούλα στον ΕΟΠΥΥ - Το ΦΕΚ, τα emails και η τελετή αποχώρησης Μπερσίμη

Ο νέος πρόεδρος προωθεί ψηφιακή αποϋλοποίηση συνταγών, κατάργηση ελεγκτών, νέα φαρμακεία του Οργανισμού. Είναι υπέρ της διανομής φαρμάκων στο σπίτι σε συγκεκριμένες κατηγορίες ασφαλισμένων και προωθεί και τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με ειδικευμένους γιατρούς.

Γράφει: Καραγιώργος Δημήτρης - ΙΑΤRONET

Αγκαλιές, χειραψίες και έντονο συγκινησιακό κλίμα επικράτησε την περασμένη Παρασκευή στον πέμπτο όροφο του κτιρίου του ΕΟΠΥΥ.

Μία δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αποτέλεσε το έναυσμα, ώστε το γραφείο του προέδρου να αποτελέσει σημείο συνάντησης του χθες με το σήμερα του Οργανισμού...

Προβολή

Επρόκειτο για τη δημοσίευση ανάληψης καθηκόντων προέδρου από τον Βασίλη Πλαγιανάκο, ο οποίος απεικονίζεται πάνω με την πολιτική ηγεσία, κατά την ακρόασή του στη Βουλή.

Πρόκειται για έναν νέο και αξιόλογο πανεπιστημιακό, ο οποίος διαδέχεται στην ηγεσία του ΕΟΠΥΥ μία πληθωρική προσωπικότητα: τον Σωτήρη Μπερσίμη.

Για πρώτη φορά σήμερα, ο κ. Πλαγιανάκος κάθεται μόνος στο γραφείο του. Μέχρι την Παρασκευή, είχε δίπλα του τον απερχόμενο πρόεδρο. Ο κ. Μπερσίμης είναι αποχωρεί και επιστρέφει στη θέση του καθηγητή Στατιστικής, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Το βέβαιο είναι πως, τόσο ο τέως, όσο και ο νυν, θα θυμούνται την περασμένη Παρασκευή. Άνθρωποι που ήταν παρόντες, κάνουν λόγο για μοναδικές στιγμές.

Το προσωπικό κατέκλυσε με συγκινητικά μηνύματα το email του κ. Μπερσίμη, ενώ είχε τη δυνατότητα να συναντηθεί και να γνωρίσει τον κ. Πλαγιανάκο.

Ο νέος πρόεδρος είχε συναντήσεις και με τους επικεφαλής των Διευθύνσεων για όλα τα θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη: φάρμακο, συμβάσεις, πληροφορική, στρατηγικός σχεδιασμός, προσωπικό και οικονομικά.

Φορείς

Συναντήθηκε, επίσης, ατύπως με εκπροσώπους των φορέων που παρέχουν υπηρεσίες στον ΕΟΠΥΥ, όπως τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας και την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας.

Τούς πρότεινε να τον ενημερώσουν, το επόμενο διάστημα, για θέματα που είναι ανοικτά και θεωρούν πως πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πλαγιανάκος προωθεί την ψηφιακή αποϋλοποίηση των συνταγών και κατάργηση των ελεγκτών, θα προχωρήσει στη δημιουργία νέων φαρμακείων του Οργανισμού, είναι υπέρ της διανομής φαρμάκων στο σπίτι σε συγκεκριμένες κατηγορίες ασφαλισμένων και προωθεί και τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με ειδικευμένους γιατρούς.

Έργο

Οι πάροχοι αναγνώρισαν πως έχει γίνει έργο στον Οργανισμό, με ελαχιστοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και να άμεση εξόφληση των αιτημάτων τους.

Θετικά σχόλια έλαβε ο Σωτήρης Μπερσίμης ακόμη και από εκπροσώπους φορέων, οι οποίοι βρίσκονταν το προηγούμενο διάστημα σε αντιπαράθεση μαζί του.

Ο τέως πρόεδρος ανέλαβε ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες είναι σήμερα κάτω από 150 εκατομμύρια ευρώ. Προχώρησε, για πρώτη φορά, την τελική εκκαθάριση, με την οποία – εκτός των άλλων – εξοικονομήθηκαν 220 εκατομμύρια ευρώ σε μία διετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου